República catalana
Poble Lliure continua apostant per la creació i reforçament d’estructures republicanes per assolir la Independència

Aquest diumenge, Poble Lliure ha dut a terme la III Assemblea Nacional, l’òrgan que reuneix cada dos anys el conjunt de la militància per adequar l’organització i la línia política del partit. Enguany, s’ha fet de forma telemàtica per respectar totes les recomanacions sanitàries fruit del context actual.

27/07/2020 Política

En el marc de la seva III Assemblea Nacional, Poble Lliure ha decidit continuar apostant per la creació i reforçament d’estructures d’institucionalitat sobirana i republicana i d’espais populars de masses. Aquestes eines han de servir per l’articulació de dinàmiques mobilitzadores i d’aliances entre les formacions polítiques i socials compromeses amb la Ruptura Democràtica per la Independència. En aquest sentit, refermem el nostre compromís amb el Consell per la República i l’ANC com a espais útils per la lluita independentista, i insistim en la posada en marxa de l’Assemblea de Càrrecs Electes.

Així com, continuar defensant la proposta política de la Unitat Popular per assolir que la gran majoria de la població trobi en la política independentista i d’esquerres, i en el futur el socialisme, el model necessari per a viure en dignitat i justícia social. Una CUP oberta amb l'objectiu de ser un espai de masses ampli, independentista i d'esquerres, continua sent l'aposta per desplegar aquesta proposta, demostrant la seva voluntat i capacitat per a governar el país.

L'organització estratègica de l'independentisme combatiu considera que "un procés constituent d’arrel democràtica continua sent una aposta de Poble Lliure, que pensem necessari a tres nivells: per construir la República des de la democràcia directa, per demostrar el caràcter rupturista de l’independentisme i per articular línies d’acció unitàries de les esquerres partidàries de la República Catalana independent".

Poble Lliure reforçarà el sindicalisme de classe i nacionalment autocentrat i compromès amb la independència, la lluita contra el patriarcat, l’acció en defensa de la llengua catalana, la política d’internalització dels serveis bàsics, treballar per augmentar la inversió en sanitat i educació i instaurar el consum estratègic en clau republicana, entre altres línies de treball que ja
tenen desplegades. A més, ha aprovat aprofundir en l’acció política de la lluita ecologista i de defensa del territori que fins ara han estat impulsant.

Organitzativament, arran del creixement que ha experimentat el partit des de fa dos anys, s'han dotat d’una nova estructura més sòlida, que doni més importància al territori i els permeti encarar el següent cicle polític. En la línia que "tenim clar que si l’organització és forta el país avançarà. Un dels compromisos d’aquesta III Assemblea Nacional és insistir en la feministització de les estructures del Partit així com l'impuls de l'Assemblea de Dones".

En la vessant organitzativa  també s'ha renovat el Secretariat Nacional apostant per la paritat, l'equilibri territorial i generacional. Aquest òrgan estarà format per: Guillem Fuster, Montserrat Casamitjana, David Hernàndez, Maria Besora, Arnau Comas, Judith Ribera, Adrià Guimerà, Núria Alcaraz, Roger Sallas, Aina Solà, Toni Casserras, Anna Pagès, Roger Castellanos.

Properament, Poble Lliure començarà una roda de relacions polítiques amb partits i entitats per compartir les resolucions concretes de l'Assemblea Nacional, així com les conclusions de les reflexions internes d'aquests últims mesos amb voluntat de fer-les extensives al màxim d'actors polítics del país. Considera una prioritat teixir una unitat d'acció durant els propers mesos.

Poble Lliure ha fet arribar un escalf i salutació de suport a totes les persones preses, exiliades i represaliades que han contribuït a seguir obrint el camí de la llibertat amb el seu exemple i la seva valentia.