Repressió
Quatre persones més acusades de "terrorisme" en el marc de l’Operació Judes i sis són citades a declarar

Les citacions acordades pel jutge instructor del tribunal especial es motiven a través d’un escrit a la fiscalia al qual les defenses encara no han pogut tenir accés

22/06/2020 Política

L’Audiència Nacional espanyola ha acusat a 4 persones més de terrorisme en el marc de l’Operació Judes i ha citat 6 a declarar. Les 6 persones citades són, per una banda, en David i la Clara, que ja van ser detinguts el mateix 23 de setembre de 2019 i per altra banda quatre vallesanes més, a les que investiga pel delicte d’integració a grup terrorista (l’Esther, la Sònia, en Rafael i la Queralt).

Les citacions acordades pel jutge instructor de l’Audiència Nacional espanyola es motiven a través d’un escrit a la fiscalia al qual les defenses encara no han pogut tenir accés. Així doncs, després d’iniciar una operació d’Estat amb clares intencionalitats polítiques i cap mena de fonament jurídic, el Govern Espanyol, de la mà de la fiscalia, segueix impulsant aquesta operació d’Estat contra l’independentisme amb aquestes 6 noves citacions i 4 noves imputacions.

Segons Alerta Solidària, aquestes citacions han destapat que aquesta operació, ha seguit en marxa a partir del 23 de setembre de 2019 amb més seguiments i persecucions contra les noves persones imputades fonamentant les acusacions de terrorisme pel fet que algunes d’elles coneixien als imputats el 23S en la seva participació en mobilitzacions de protesta post-sentència. De nou doncs, acusacions de terrorismes fonamentades en la participació en la mobilització popular o en formar part del teixit associatiu independentista, res de nou tot i que igualment alarmant. Tot plegat, recollit en dos nous volums d’investigació secreta i en noves gestions i situacions d’investigació absolutament opaques i que suposen clares nul·litats en el procés ja que, han suposat noves vulneracions del dret a defensa de les persones represaliades. És també paradoxal, el cas d’en David i la Clara que després d’haver patit un operatiu desproporcionat que la matinada del 23S i que ni tan sols passessin a disposició judicial ara són citats a declarar. Pel que fa a les citacions, aquestes es van fer inicialment pel 18 de juny a seu de l’Audiència Nacional de Madrid. Davant els recursos de les defenses es van posposar al pròxim 30 de juny al matí de forma telemàtica als jutjats de Mollet del Vallès i Sabadell.