Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
covid-19
La Intersindical-CSC reclama per carta a la consellera de Salut que la compensació del Govern per al personal sanitari sigui equitativa

Avui el sindicat ha convocat mobilitzacions

15/06/2020 Laboral
La Intersindical-CSC Sanitat ha enviat una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, on qüestiona els criteris que es volen fer efectius en el Decret Llei de gratificació als professionals del sistema de salut català i de les residències públiques. En la missiva, el sindicat manifesta la seva disconformitat en què la retribució extraordinària sigui diferent en funció de les categories professionals, ja que considera que és una mesura classista. En aquest sentit, ha convocat avui concentracions aquesta tarda davant dels centres sanitaris de tot Catalunya amb el lema: "Sanitat: tots som iguals?"

La Intersindical-CSC creu que la Covid-19 no entén de categories i que els i les professionals han treballat en aquesta crisi sanitària com un equip. El sindicat considera que una gratificació lineal seria el més just, ja que la distinció per categories professionals ja es fa amb el sou. Si el que es vol és gratificar "el compromís, el sobresforç" (i també cal dir-ho, l'alt risc), aquesta compensació hauria de ser repartida de manera equitativa.

Així mateix, la Intersindical-CSC valora la tasca imprescindible del personal de neteja, tan propi com extern, per fer front a la pandèmia i creu que aquests/es professionals també es mereixen el reconeixement. 

En la carta, el sindicat demana consolidar un plus de perillositat en les retribucions i que aquesta compensació no endarrereixi la necessària reformulació del sistema de salut català. La Intersindical-CSC creu que és urgent i necessari revertir les retallades i incrementar la despesa en Salut, amb els objectius d'incrementar el nombre de professionals, millorar les condicions laborals i fomentar la investigació i la innovació. És per tot això que es demana que es modifiquin els criteris de compensació anunciats. 
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid