Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Accidents laborals
La Intersindical-CSC ajorna la vaga a les mines de Súria i Balsareny després de forçar una negociació
17/06/2020 Laboral
La vaga indefinida convocada per la Intersindical-CSC a Montajes Rus, la principal empresa subcontractada per la israeliana ICL per treballar a les mines de Súria i Balsareny, ha quedat ajornada dues setmanes, després d'arribar a un acord per negociar una millora de la seguretat laboral per a la plantilla, però també adaptacions organitzatives i millores econòmiques.

L'aturada havia de començar aquest dimecres, però, durant la mediació amb la Generalitat, l'empresa ha acceptat iniciar un procés de negociació “amb caràcter d'urgència” amb el comitè, motiu pel qual la Intersindical-CSC ha optat per ajornar la protesta fins al 30 de juny, quan es valoraran els avenços aconseguits. La vaga havia estat convocada principalment per forçar la implementació de mesures per evitar noves morts com les que es va produir el 4 de maig passat per part d'un treballador del jaciment, a causa d'un despreniment, o accidents greus com havien anat succeint amb anterioritat.

El sindicat ha pres aquesta decisió després que, des de Montajes Rus, es posés damunt la taula un calendari negociador que hauria de començar aquest mateix dijous i que l'assemblea de treballadores i treballadors hagi avalat explorar aquesta via, tal com, en el seu moment, va aprovar la convocatòria de vaga. Aquest gest ha de servir també per avançar cap a la unitat sindical amb la resta d'organitzacions presents al comitè d'empresa i en cap cas implica una desconvocatòria de la vaga, sinó un ajornament fins al 30 de juny.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid