Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Política institucional
La CUP proposa que es comptabilitzin les intervencions d’homes i dones diputades al Parlament per saber-ne la participació real
17/06/2020 Gènere
La CUP proposa que es comptabilitzin les intervencions d'homes i dones diputades al Parlament per saber-ne la participació real La CUP proposa que es comptabilitzin les intervencions d'homes i dones diputades al Parlament per saber-ne la participació real

La CUP Crida Constituent ha proposat avui a la mesa del Parlament de Catalunya una iniciativa per comptabilitzar les intervencions que fan tant homes com dones als òrgans de decisió de la institució perquè consti en acta la participació política real de les càrrecs electes. 

La iniciativa, que iniciarà aquest proper ple i que es durà a terme a les comissions, a la mesa i a la Junta de portaveus a partir del setembre, busca contrastar les dades de participació al Parlament entre homes i dones diputades. 

En la línia de la diagnosi elaborada al Pla d’Igualtat del Parlament, on es conclou que la igualtat en la capacitat d'influència de les diputades al Parlament és insatisfactoria, els anticapitalistes consideren que cal que se segueixin incentivan mecanismes que promoguin, desenvolupin i reconeguin la importància política i social d’incorporar la perspectiva de gènere a tots els àmbits institucionals.

Així mateix la CUP-CC celebra la tasca desenvolupada pel grup de treball d'equitat de gènere amb l'aprovació històrica del pla d'igualtat del Parlament de Catalunya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid