Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria independentista
Ha mort Meritxell Moneo, membre destacat del col·lectiu de Famliars dels presos independentistes

Va morir el passat diumenge i avui s'ha realitzat la cerimònia de comiat al tanatori de Les Corts

16/06/2020 El Davantal

Meritell Moneo, veïna de la Vila de Gràcia i coneguda com la Meri, va morir diumenge 14 a causa d'una malaltia quan comptava amb 52 anys, i aquest matí s'ha realitzat la cerimònia de comiat al tanatori de Les Corts. Al comiat hi han assistit nombrosos familiars i amics més pròxims, amb vincles personals, professionals o relacionats amb el seu compromís polític i social.

Era psicòloga de formació, especialitat a la qual hi va dedicar els darrers anys després d'haver treballat en altres àmbits laborals.

La Meri va prendre un paper cabdal al si del col·lectiu de Famliars dels presos independentistes, creat arran de les detencions de finals de juny de 1992, l'anomenada ràtzia de l'Operació Garzón. Aleshores era la parella d'un dels detinguts i empresonats. Aquest col·lectiu va dinamitzar la resposta antirepressiva contra les detencions del 1992, seguint la tasca dels CSPC, i va treballar, conjuntament amb la Comissió de Portaveus, per trobar una solució política col·lectiva a la situació dels presos independentistes i exiliats existents en aquell context.

Va participar durant quatre anys, com a membre del Col·lectiu de Familiars, en incomptables activistats de reivindicació de la llibertat dels independentistes empresonats i actes de denúncia de la tortura. En aquesta tasca va exercir com a interlocutora en moltes entrevistes amb personalitats o polítics en el marc d'aquestes reivindicacions.

També va ser una de les persones impulsores del Casal Independentista 'Poca Broma' i fundadora de l'Ateneu 'La Torna' de la Vila Gràcia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid