Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lleure
Sumen Banyoles exigeix que es garanteixin les activitats d'Estiu

Les colònies, campaments i casals són un espai d’oci i educació necessari per al desenvolupament humà

14/05/2020 Cultura
Després d'estar més de dos mesos confinats a casa sense assistir als centres educatius, els infants necessiten reactivar la interacció social amb altres companys i companyes de les seves edats. Per aquesta raó Sumem Banyoles considera que és important que es realitzin les diferents activitats d’estiu i exigim que des de l’ajuntament es garanteixi la seguretat sanitària tant dels participants com dels equips de monitors i monitores.

Les colònies, campaments i casals no són un pàrquing infantil sinó un espai d’oci i educació necessari per al seu desenvolupament humà. Aquestes activitats també són una bona eina per poder corregir els dèficits alimentaris que s'hagin pogut produir degut a la crisi econòmica.

Per això, Sumem Banyoles considera que cal donar suport a totes les entitats de la ciutat que decideixin portar a terme activitats de lleure. En aquest sentit instem a les institucions a crear ajudes econòmiques que recolzin les entitats, per tal que puguin fer front a totes les despeses que comportin les mesures sanitàries necessàries per realitzar-les.

Una altra de les parts implicades en aquesta crisi són les famílies, i pensem que una bona forma de recolzar-les és incrementar les beques de Lleure per Tothom o pactar amb les entitats la rebaixa dels preus d'aquestes activitats. Intentem que ningú es quedi al marge.

També considera que és necessari que se’ls doti de recursos psicològics, per confeccionar les programacions corresponents realitzant aquest acompanyament emocional que necessiten els infants. Els monitors i monitores necessiten més que mai que se’ls reconegui la gran tasca que estan realitzant tant a l’hivern com a l’estiu. Enguany se’ls encomana una feina que pot arribar a ser estressant, i cal ajudar-los tant material com emocionalment.

Finalment, Sumem Banyoles emplaça a l'Ajuntament a confeccionar protocols realistes que atenguin l’opinió i expertesa dels equips de monitores i la resta de professionals de l’educació en el lleure.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid