Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertats
Més de 100 professionals vinculats al món del dret signen un manifest en defensa de les llibertats en temps de pandèmia

Aquest text pretén obrir un debat social públic sobre la necessitat de protegir els drets fonamentals i les llibertats públiques, també, en temps de pandèmia -o sobretot en temps com aquests-.

19/05/2020 Drets i Llibertats

Més de 100 professionals vinculats al món del Dret i d'associacions de defensa dels drets fonamentals d'arreu de l'estat espanyol han signat el  Manifest "Els drets de la persona també calen per a les pendemies. Manifest per a una gestió de la crisi sanitària de la COVID-19 democràtica i amb drets", redactat en les 4 llengües cooficials de l'estat.

Aquest text pretén obrir un debat social públic sobre la necessitat de protegir els drets fonamentals i les llibertats públiques, també, en temps de pandèmia -o sobretot en temps com aquests-.

Consideren que aquest diàleg està viciat, en l'actualitat, pels qui pretenen disfressar de debat sobre l'exercici de drets una simple vocació de llibertat absoluta, i extremadament individualista, que no compartim en cap cas.

Saben que els drets no són absoluts i que estem davant un moment complex, però és precisament pel delicat del moment pel que hem d'extremar el zel en la preservació de la garantia de l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, peça bàsica en un estat que es pretengui democràtic.

Consideren que la ciutadania ha de ser conscient de la importància de la seva defensa, de l'alt cost -col·lectiu i individual de moltes persones que, fins i tot, es van deixar la vida en això-, que ha tingut poder aconseguir-los i la transcendència que tenen per a les seves vides, per al dia a dia, des del dret a la tutela judicial efectiva fins al dret a opinar de manera lliure.

Per això han decidit llançar aquest text, a manera de reflexió, no com una fi en si mateix, sinó com un mitjà per a encoratjar el diàleg i el debat serè sobre un assumpte tan important.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid