Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid-19
La televisió comunitària "La Veïnal" accelera el seu desplegament arran de la crisi del coronaviru

El projecte de televisió es posa en fase beta per donar cobertura a l’acció comunitària de la ciutat de Barcelona amb la campanya #femlaveïnaldesdecasa

05/05/2020 Comunicació

La xarxa de televisió comunitària La Veïnal ha aprofitat el confinament provocat per la pandèmia del coronavirus per accelerar el seu desplegament i dinamitzar tota la comunitat que es va generant entorn la construcció d’una televisió comunitària per a Barcelona.

La Veïnal està impulsada per un conjunt de col·lectius de vídeo participatiu i comunicació comunitària, els quals han unit forces per crear un mitjà audiovisual de ciutat i des d’una perspectiva veïnal i popular. Participen en el projecte LaMosca.TV, Quepo, Càmeres i Acció, Teleduca, NeokinokTV, PasoaPaso, UbuTV, elParlante, Fora de Quadre i Telenoika, i compten amb el suport del programa Cultura Viva de l’Institut de Cultura de Barcelona.

A finals de març La Veïnal va decidir donar una volta a la seva pàgina web, que fins llavors havia servit per explicar el projecte, i estrenar una nova versió beta de la web organitzada de manera que permet recollir tots els continguts de forma categoritzada. Art i cultura, curtmetratges socials, poesia, feminismes, formació, gent gran, laboral, psicologia i cures o ràdio tubers són algunes de les categories amb les quals estan alimentant la televisió. 

Un “YouTube” de ciutat

La Veïnal neix de la necessitat d’un conjunt de col·lectius que produeixen vídeo participatiu i comunitari de fer un pas endavant i traslladar aquestes metodologies a un format estable de canal de televisió que permet desplegar tot el potencial d’un espai de comunicació molt necessari per a una ciutadania tan activa com ho és la de la ciutat de Barcelona.

En aquesta nova fase beta s’està experimentant i començant a posar en marxa un sistema obert en què de moment els col·lectius impulsors són una mena de grup motor amb grups de treball, com comunicació i articulació comunitària, i cada àrea temàtica intenta conformar un grup de treball específic que decideix conjuntament com funcionen els continguts d’aquesta temàtica.

La Veïnal és com un “Youtube de la ciutat” que vol esdevenir un espai obert i permeable a qui es vulgui sumar. Entre els reptes de futur que s’han plantejat hi ha el fet de desenvolupar una web més funcional en termes d’accés i visualització, així com una app per SmartsTV. Tot i que ara totes les energies s’han posat en fer funcionar aquesta versió beta que s’ha posat en marxa arran del confinament.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid