Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Automòbil
La Intersindical (CSC) considera que cal posar sobre la taula la possibilitat de nacionalitzar la Nissan

El sindicat mostra tota la solidaritat i suport a les persones afectades i que han lluitat amb dignitat pel seu treball.

28/05/2020 Laboral

Davant l'anunci de tancament de les plantes de Nissan a Catalunya, la Intersindical (CSC) ha manifestat que cal plantejar accions radicals amb els treballadors i el conjunt de la força productiva i sindical del país, posant damunt la taula la possibilitat de nacionalitzar i posar sota control de la plantilla aquests centres. Considera que "estan més que amortitzats pels guanys anuals de Nissan i pel suport públic rebut fins ara. En cas d'acord amb les persones treballadores, cal un acompanyament per reconvertir la producció amb criteris ecològics i socials".

A mig i llarg termini, el sindicat apunta que cal emprendre una acció decidida per reindustrialitzar el país. En el marc de globalització actual, en què primen els guanys privats i la competència es basa sobretot en baixos salaris, "cal apostar per un nou model productiu arrelat al territori i al servei d'una transformació de la indústria tradicional. Així com posar-se les piles i afrontar el futur del sector de forma decidida, centrant els esforços en la indústria ecològica i en la indústria de tecnologies punteres".

Paral·lelament, assenyala que cal buscar vies per lligar el capital i la mà d'obra, amb fórmules de producció de tall cooperatiu i amb una estreta col·laboració entre el sector públic i la iniciativa dels treballadors i les treballadores. "L'actual moment de repensament i crisi global ha de suposar una oportunitat per afrontar aquest imprescindible repte", remarca.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid