Covid-19
La Intersindical-CSC denuncia a Inspecció de Treball l’ERTO a l’Ateneu Barcelonès
01/05/2020 Laboral

La Intersindical-CSC ha reclamat a Inspecció de Treball que revisi i aturi l’ERTO a l’Ateneu Barcelonès, vigent des del 22 d’abril. El sindicat denuncia en el seu escrit que, malgrat que l’espai està tancat, la plantilla segueix teletreballant des de casa, així com lamenta que la manca de transparència amb què s’han decidit els percentatges de reducció de jornada. En concret, critica que els caps d’àrea han estat els menys afectats per la mesura, mentre que les treballadores i treballadors de base pateixen el gruix de la retallada salarial conseqüència de l’ERTO.

Igualment, la Intersindical-CSC denuncia que l’objectiu original de l’Ateneu Barcelonès “era aconseguir que la plantilla signés un document de bossa d’hores que cobrís les tasques extraordinàries a l’obertura de l’Ateneu al públic sense sobrecost”. La històrica entitat va amenaçar que, si dos terços de la plantilla no s’adherien a aquesta mesura que li donava carta blanca per fer recuperar posteriorment les hores deixades de treballar, imposaria l’ERTO.

Per tot això, el sindicat reclama a Inspecció de Treball que intervingui i desafecti la plantilla que pot seguir teletreballant a jornada completa i evitar així “un possible frau a la seguretat social en forma de prestacions d’atur i d’exempció de cotitzacions a la seguretat social”. I és que, segons insisteix la denúncia, les raons al·legades per l’Ateneu Barcelonès “no resulten necessàries” o “no tenen una connexió suficient” amb la pandèmia, en especial pel que fa a l’exclusió dels càrrecs intermedis de la mesura, carregant tot el cost en la base.