La Forja pren la iniciativa davant la pandèmia amb la campanya "Guanyem el futur"

"Si aquesta situació (covid-19) ens ha ensenyat alguna cosa, és que només amb una sobirania i indústria pròpies podrem garantir un futur digne per a la classe treballadora dels Països Catalans".

05/06/2020

Davant la crisi generada per la pandèmia, el joves de La Forja han decidit de prendre la iniciativa amb campanya "Guanyem el Futur", posant sobre la taula les següents reivindicacions:

1. Feina pels joves, salari mínim de 1200 euros i combatre la temporalitat
2. Regulació dels lloguers i expropiació dels pisos d’entitats financeres
3. Avançar cap a la gratuïtat, per una educació 100% pública i de qualitat
4. Independència i democràcia econòmica

Com a tret de sortida a la campanya han decidit assenyalar a tots aquells "qui ens condemnen a una vida de misèria perquè tinguin ben clar que aquest cop no serem nosaltres qui pagarem les seves crisis, des del 2008 hem après moltes coses i ja no ens creiem les seves mentides. Defensarem els nostres drets amb els sindicats, defensarem casa nostra amb els sindicats d’habitatge i la PAHC i combatrem a l’extrema dreta arreu dels Països Catalans amb totes les eines necessàries".

Consideren que situació provocada per la COVID-19 no ha fet més que accelerar una nova crisi cíclica del sistema capitalista, una crisi que ve sumada a una nova ràtzia repressiva d’abusos policials, auge de l’extrema dreta i recentralització de l’estat espanyol.

Com a joves aquesta situació ens afecta especialment. "I és que a les feines precàries amb què estem acostumats a conviure ara s’hi sumen les incerteses dels ERTOS, els acomiadaments i es multipliquen les dificultats per aconseguir una feina i uns sous dignes. A més, per segon cop a la nostra vida tornarem a viure un període d’incertesa provocat pels de sempre: la classe benestant, que un cop més ha posat els interessos econòmics per sobre la salut de les persones".

En aquesta línia, puntualitzen que el sistema capitalista actual ha fet fallida, ni les mesures recentralitzadores imposades pel govern espanyol han estat plenament efectives ni els actes de l’Europa neoliberal, més preocupada per a salvar les grans indústries, han servit per a millorar la situació de la classe treballadora. Si aquesta situació ens ha ensenyat alguna cosa, és que només amb una sobirania i indústria pròpies podrem garantir un futur digne per a la classe treballadora dels Països Catalans".