Política institucional
La CUP: "Els interessos de partit del PSC, ERC i Comuns han bloquejat un govern i unes polítiques transformadores a Badalona"

La formació ha manifestat que "No es tracta d’un conflicte entre “esquerres que no s’entenen”, sinó de la negativa del PSC a que Guanyem Badalona lideri el govern de la ciutat".

12/05/2020 Política
La formació assenyala que Després de les eleccions municipals del 26 de maig de 2019, el grup municipal del PSC, amb sis regidors, va posar sobre la taula de negociació la dicotomia de l’alcaldia de Badalona entre ells o el PP del xenòfob Albiol. La coalició integrada per Guanyem Badalona i ERC, malgrat ser la segona força del consistori, va acceptar donar l’alcaldia al PSC.

Deu mesos més tard, després d’una gestió nefasta de la ciutat i una dimissió mediàtica de l’alcalde Alex Pastor, el PSC ha volgut tornar a situar la mateixa dicotomia. En aquest sentit i després d’analitzar les polítiques dutes a terme durant els mesos de govern municipal del PSC, l’assemblea de Guanyem Badalona va decidir no acceptar de nou un govern liderat pel PSC i va proposar a Dolors Sabater com a alcaldessa de la ciutat, amb la voluntat de liderar un govern de transformació a la ciutat.

No és fins el dia abans del ple, ahir a les 15h, que el PSC accepta retirar el veto a Guanyem Badalona i negociar la seva investidura, amb la proposta d’una alcaldia compartida. Minuts abans de l’inici del ple, el PSC canvia el preacord amb el que havien estat treballant les diferents forces del pacte (PSC, ERC, Guanyem, En Comú Podem i Junts per Badalona), demanant que les assemblees dels respectius espais polítics no tinguessin poder de ratificar o revocar els pactes firmats i exigint la meitat del que queda de legislatura per al candidat socialista. Davant d’aquest canvi d’última hora, Guanyem considera impossible signar el preacord. Tot i les negociacions de les últimes hores, els socialistes decideixen presentar el seu candidat i no votar a Dolors Sabater. Així, és investit alcalde Xavier García Albiol, per ser el candidat de la llista més votada.

Davant d’aquests fets, la CUP Nacional dona tot el suport al grup municipal Guanyem Badalona i manifesta que: 

  1. Que el Partit Popular amb Albiol com a líder governin la ciutat de Badalona enmig de la crisi del COVID19 és una molt mala notícia per a la ciutat i pel país.

  2. No es tracta d’un conflicte entre “esquerres que no s’entenen”, sinó de la negativa del PSC a que Guanyem Badalona lideri el govern de la ciutat.

  3. No entenem ni acceptem el discurs dels grups municipals i nacionals dels Comuns i d’ERC, que han prioritzat els interessos de partit a donar l’oportunitat de govern a un projecte transformador i d’esquerres a la ciutat de Badalona.

  4. Tot i formar part en un principi d’una mateixa coalició, ERC ha qüestionat i torpedinat el projecte encapçalat per Dolors Sabater des del primer moment, debilitant la seva posició negociadora, oferint la seva renúncia i, a últim moment, carregant amb més força contra el projecte de Guanyem que contra el PSC.

  5. Guanyem va donar una oportunitat al PSC, després de les eleccions, per tal d’evitar que Albiol recuperes l'alcaldia de Badalona. En canvi, en aquest nou escenari, al qual s’ha arribat després de la gestió dels socialistes i la dimissió mediatica del seu alcalde, el PSC ha preferit regalar l’alcaldia a la dreta xenòfoba d’Albiol enlloc de facilitat un govern liderat Guanyem Badalona.