Regressió
Euskal Herria Bildu denuncia la greu situació del pres polític basc Patxi Ruiz
20/05/2020 Internacional

Euskal Herria Bildu ha denunciat la política penitenciària d'excepció que es continua aplicant als i les preses basques, mantenint mesures contràries als drets d'aquest col·lectiu com són la dispersió i l'allunyament, el manteniment a la presó dels presos greument malalts i de major edat i dels qui han complert 2/3 o 3⁄4 parts de la seva condemna. Per a avançar en les solucions, aquestes actuacions emmarcades en l'excepcionalitat i la política penitenciària d'excepció han de concloure.

Aquesta situació d'excepció està produint situacions tan greus i desesperades com la que està vivint el pres Patxi Ruiz, situació límit en la qual està en risc la seva pròpia vida. És deure de l'Estat Espanyol com a últim responsable, garantir la integritat física i el respecte als drets dels i les preses.

Euskal Herria Bildu està fent tot el que és a la seva mà per a donar solució urgent a la greu situació de Patxi Ruiz, amb el principal objectiu de salvar la seva vida i que es respectin els drets humans que li assisteixen.

La diputada Bel Pozueta farà les gestions oportunes per a poder visitar de manera urgent a Patxi Ruiz per a conèixer de primera mà la seva situació, escoltar les seves peticions, i transmetre-li la nostra preocupació pel seu estat, així com
els avanços que es puguin produir per a trobar una solució.

Euskal Herria Bildu vol solidaritzar-se amb la família i afins de Patxi Ruiz en els durs moments que estan travessant i mostrar-los el nostre compromís de continuar treballant perquè es respectin els drets de tots els i les preses basques.