Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
covid-19
Endavant (OSAN) Baix Camp convoca una concentració per reactivar la mobilització als carrers

La repressió dels Mossos d’Esquadra a Barcelona és una mostra més de l’actual retallada de drets i llibertats col·lectives

21/05/2020 Política

Endavant (OSAN) Baix Camp convoca una concentració el proper dimarts 26 de maig a les 20 h a la plaça del Mercadal de Reus per reivindicar els drets socials i visualitzar diverses lluites, que conflueixen en la demanda d’una vida digna per a tota la ciutadania. L’acció es durà a terme respectant les mesures de seguretat establertes: tothom que hi participi haurà de portar mascareta i mantenir la distància mínima de 2 metres entre persones. A més, les pancartes no es podran agafar de manera conjunta i hauran de ser individuals.

La situació derivada de la pandèmia de la COVID-19 ha mantingut la població aïllada i ara és imprescindible tornar als carrers per denunciar la “nova normalitat”, que comporta el perill que aquesta crisi l’hagin de pagar les de sempre a més de convertir-se en una amenaça contra drets i llibertats col·lectives.

La defensa del dret a manifestar-se és també un motiu rellevant que demostra que, ara més que mai, cal tornar a ocupar els espais públics, especialment després que aquesta setmana els Mossos hagin reprimit diverses concentracions a Barcelona i, fins i tot, hagin detingut una persona. Tot i que el conseller d’Interior, Miquel Buch, declarés que el govern es mostrava favorable a l’autorització d’accions al carrer, una vegada més s’ha pogut veure com ha actuat de manera restrictiva i desproporcionada contra moviments socials i organitzacions polítiques.

Per tots aquests motius, la voluntat del nucli comarcal és que les entitats socials, polítiques i culturals del municipi es facin seva la concentració i hi participin amb la visualització de les seves reivindicacions. La concentració ha estat comunicada i permesa pels organismes corresponents.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid