Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid-19
El president de la Corporació Mondragón compareixerà en la Comissió de Reconstrucció del Congrés espanyol a proposta d'EH Bildu

Mertxe Aizpurua: “És imprescindible que la veu del primer grup cooperatiu del món estigui present i sigui escoltada en aquesta Comissió”.

15/05/2020 Economia

El president de la Corporació Mondragón, Iñigo Ucín, compareixerà a iniciativa d'EH Bildu en la Comissió de Reconstrucció Social i Econòmica del Congrés, concretament en el Grup de Treball referent a la 'Reactivació Econòmica'.

La proposta de la formació sobiranista basca ha comptat amb el suport majoritari de les forces polítiques que componen aquesta comissió, que té com a objectiu donar sortida a la crisi sanitària, econòmica i social derivada del COVID19.La portaveu d'EH Bildu en el Congrés, Mertxe Aizpurua, ha posat en valor la labor de les cooperatives i ha destacat que representen una altra manera de fer les coses, lluny dels models empresarials tradicionals. «El Grup Mondragón és el primer grup cooperatiu del món, el primer grup empresarial de la CAB i el dècim de l'Estat espanyol, que s'assenteixi en una altra manera de fer les coses i en altres valors, importants per a donar una visió diferent de com s'ha d'actuar davant aquesta crisi». Així ha explicat Aizpurua la pertinència de la compareixença de Ucín: «Considerem que és imprescindible que aquesta veu estigui present en aquesta Comissió. L'experiència del Grup Mondragón mereix ser escoltada».

A més de la petició de compareixença de Ucín, el Grup Parlamentari Euskal Herria Bildu també ha sol·licitat les compareixences de Patxi Olabarria (President Konfekoop - Confederació de Cooperatives d'Euskadi), Carlos Askunze (President de REES, Xarxa d'Economia Alternativa i Solidària), Mitxel Lakuntza (Secretari general del sindicat ELA) i Garbiñe Aranburu (Secretària general del sindicat LAB), representants dels sindicats majoritaris d'Euskal Herria.

«Els sindicats majoritaris en l'Estat espanyol no són majoritaris en el nostre territori. Euskal Herria també és diferent en això i creiem que aquí s'ha d'escoltar aquesta veu diferenciada», detallava la diputada Aizpurua. Propostes, no obstant això, que han estat rebutjades per la majoria de diputats que conformen la Comissió de Reconstrucció Econòmica i Social del Congrés.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid