Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid-19
El Grup Treball Sanitat Pública de Tarragona emplaça el Delegat Territorial a fer un exercici de transparència
01/05/2020 Salut

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha realitzat el buidatge de les denúncies i queixes recollides per part de professionals i usuàries, arran de la campanya engegada el passat 2 d’abril “Defensem la sanitat pública”.

Aquesta campanya té per objectiu visibilitzar les mancances en el sistema sanitari del Camp de Tarragona, que són conseqüència del progressiu desmanetllament de la sanitat pública i que com a conseqüència de l’epidèmia s’han vist agreujades. Entre les reclamacions recopilades en relació als centres sanitaris, les quals es detallen a la documentació adjunta, destaquen la manca d’EPIs, les dificultats per accedir als tests i les proves PCR, els canvis de protocol als hospitals i CAP’s, o l’esgotament dels mateixos professionals. En quant a les residències de gent gran, les protestes fan referència no només a la manca d’EPIs, sinó també a la falta de personal i a l’opacitat.

El Grup de Treball de Sanitat, que segueix recollint protestes (defensasanitat.tgn@gmail.com  Facebook  Twiter), ha fet arribar el primer recull de greuges al Delegat Territorial de Sanitat, en Ramon Descarrega, emplaçant-lo a posar-hi solució, tot i que els consta que algunes de les situacions, afortunadament, s’han resolt gràcies a l’acció dels representants sindicals presents als diferents centres.

En ple inici del procés de desconfinament, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública també insta al delegat territorial a explicar com es preveu gestionar el «post-COVI19». És a dir, el col·lectiu vol conèixer com s’atendran totes les assistències que han estat posposades sense que es disparin encara més les ja terribles llistes d’espera, o com es garantirà el descans de professionals que no només estan exhausts sinó emocionalment afectats.

Per últim, les gravíssimes conseqüències ocasionades pel desmantellament de la sanitat pública viscudes amb la situació d’emergència sanitària de la Covid19, evidencien per al Grup de Treball la necessitat d'un canvi de model sanitari. El col·lectiu es manté en la defensa d'un model sanitari 100% públic, de gestió, titularitat i provisió i emplaça el Delegat Territorial a explicar quin és el posicionament del govern al respecte.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid