Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid-19
La CUP Tarragona insisteix en crear un fons de contingència per pal·liar els efectes de la pandèmia

La formació assenyala la necessitat que els municipis han de parar el cop de la crisi sanitària i socioeconòmica arran del coronavirus

08/04/2020 Política
En el Consell Rector de l’IMSST, celebrat aquest matí, la CUP ha volgut agrair i felicitar la feina feta per les treballadores de Serveis Socials, posant en valor els serveis essencials de cura de la població, que acostumen a estar invisibilitzats i poc reconeguts. És per això que, més enllà dels agraïments, les anticapitalistes han formulat una sèrie de propostes per, així, donar eines a les treballadores de Serveis Socials per poder respondre a les necessitats més urgents i garantir arribar al conjunt de la població.

La CUP afirma que, davant la inacció del govern espanyol, “és l’hora que els municipis parin el cop”. Les anticapitalistes han posat sobre la taula la necessitat de fer arribar a tota la població el contacte de Serveis Socials, i han proposat que s’enviï per correu postal una carta a cada llar informant dels telèfons de contacte; o bé aprofitar la megafonia de Protecció Civil per informar del telèfons de suport.

A més, les cupaires han insistit en la urgència de tenir una radiografia de la situació de la població de la ciutat, tant en termes sanitaris com socioeconòmics. En aquest sentit, recorden que ja van sol·licitar que els centres educatius aprofitessin les trucades que estan realitzant a les famílies per conèixer la possessió, o no, de dispositius i connexió a internet per saber, també, si tenen totes les necessitats cobertes. Per últim, les cupaires han insistit en crear el més aviat possible un fons de contingència per poder fer front al pagament del lloguer i les factures de llum, aigua i gas, ja que consideren que Serveis Socials no es pot esperar a que el govern espanyol faci efectiu l’ús d’una part del romanent de l’exercici del 2019.

Finalment, la CUP ha votat en contra de l’aprovació inicial de la liquidació del pressupost de l’IMSST de l’exercici del 2019. Aquest contempla un romanent d’1,7M€, dels quals dues terceres parts que corresponen a despeses de personal i a prestació de serveis no executats. Les anticapitalistes critiquen la pèrdua milionària que podria destinar-se a fer front a les necessitats de la població i la ciutat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid