Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid-19
La CUP Olot rebutja "frontalment que l’exèrcit de l’Estat espanyol faci qualsevol actuació a la nostra ciutat"

"Per la salut de totes i tots i per lluitar juntes contra el COVID-19, posem la vida al centre i no les armes i la mort".

06/04/2020 Política

En un comunicat fer públic aquesta nit, la CUP Olot s'ha manifestat en contra de la presència de l'exèrcit espanyol a la ciutat davant les informacions aparegudes en diversos mitjans on s'expressava la possibilitat que ocuparia els carrers amb l'objectiu de vigilar el compliment de les normes establertes per l'estat d'alerta.

Sobre aquest possibilitat, la CUP recorda que "l’any 2014 es va aprovar una moció per declarar Olot municipi desmilitaritzat i els seus acords van en la línia de prohibir la presència de l’exèrcit a la ciutat, en tots els àmbits i sentits". Així com també, que el CASG realitza cursos titulats "Per una cultura de la Pau i són un exemple de bones pràctiques i que Olot és Ciutat Educadora".

Puntualitza que, que la presència de l'exèrcit a la ciutat i el seu desplegament per altres poblacions respon a mesures intimidatòries que vulneren drets, que persegueixen el control de la ciutadania i que pretenen encobrir la dotació d'atribucions extraordinàries a l'Exèrcit. També apunta que, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, el cos de Bombers i
els i les Agents Rurals s'han ofert per fer les tasques de desinfecció, de protecció civil, de muntatge d'equipaments, etc., que actualment desenvolupa l'exèrcit de l’estat espanyol.

Sobre la pretesa neteja que han de fer, la formació independentista apunta a una partida extraordinària a contractar qualsevol empresa de neteja que realitzi aquesta funció i així donar suport les residències que ja estan dedicant esforços en el mateix sentit, així com per a tasques de desinfecció d’espais públics.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid