Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid-19
EH Bildu estarà en espais de diàleg que tinguin com a objectiu preservar i millorar els drets dels treballadors i sectors més vulnerables

La portaveu d'EH Bildu en el Congrés espanyol, Mertxe Aizpurua, ha traslladat a Pedro Sánchez que no estaran si l'objectiu és enfortir el Règim del 78

17/04/2020 Internacional

EH Bildu ha traslladat al president del Govern espanyol que estarà en un espai de diàleg que permeti sortir de la crisi respectant els drets dels treballadors i dels més vulnerables, així com dels pobles. Al seu torn, li ha traslladat que no estarà en un diàleg que tingui com a objectiu reforçar el Règim del 78. EH Bildu ha agraït a Sánchez el to i la disposició mostrada per a continuar compartint informacions i reflexions que siguin necessàries per a combatre aquesta pandèmia, i li ha assenyalat que per aquest camí trobarà la seva col·laboració, així com la ferma defensa de la nostra sobirania.

En una trobada telemàtica, que ha tingut lloc avui a les 13.30, emmarcat en la ronda que aquesta mantenint Sánchez amb els grups parlamentaris del Congrés, la portaveu del Grup Parlamentari Euskal Herria Bildu, Mertxe Aizpurua, li ha manifestat
que EH Bildu estarà en un diàleg amb continguts socials i econòmics que tinguin com a prioritat prendre les mesures necessàries perquè les conseqüències de la crisi del Covid-19 no recaiguin, una vegada més, en els treballadors i en les gents més vulnerables, tal com va ocórrer en la crisi del 2008. De tota manera, EH Bildu té clar que el marc de diàleg que ha de prevaler i que dotarà de millors solucions a la ciutadania basca és el que s'ha de realitzar en el nostre propi país. En una trobada que s'ha desenvolupat en un clima de sinceritat, Aizpurua ha lamentat que en la gestió realitzada no sempre ha prevalgut el criteri que cal anteposar la salut, ja s'ha volgut anar massa de pressa i s'ha tornat a l'activitat
econòmica sense garantir la salut de les i els treballadors i sense prendre les mesures necessàries per a això.

La portaveu d'EH Bildu en el Congrés ha apuntat que la previsió és que aquesta serà una crisi llarga i de greus conseqüències econòmiques i socials. En aquest sentit, ha advertit que hi ha qui tractarà de fer recaure una altra vegada les conseqüències de la crisi en els de sempre. EH Bildu no permetrà que també aquesta crisi, igual que va ocórrer amb la crisi del 2008, es carregui sobre l'esquena de treballadors, pensionistes, autònoms o petits empresaris. Seran els qui més tenen els qui més hauran d'aportar.

Al seu torn, Aizpurua ha subratllat en la trobada celebrada avui que també caldrà prendre mesures en l'endemig, que passen per dotar se seguretat jurídica a totes les mesures destinades a protegir els interessos i drets dels sectors més vulnerables
(treballadors, pensionistes...).

EH Bildu també ha tingut l'ocasió de traslladar al president Sánchez el seu malestar per la instrumentalització de l'Estat d'Alarma per a recuperar per la via dels fets competències que només corresponen al nostre poble. El poble basc no és ni menor d'edat ni necessita la tutela de ningú per a poder desplegar totes les seves energies comunitàries per a fer front a aquesta crisi sanitària. Aquesta consideració no és obstacle per a entendre el nostre marc de decisió sobirana com un àmbit que ha de ser posat també en coordinació i col·laboració amb la resta d'institucions tant de l'Estat com de la comunitat internacional.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid