Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sobiranisme
Decidim emplaça al Govern del Botànic i a la societat civil a acordar un Pacte Social Valencià.

L'entitat denuncia que es vulgui tornar a uns nous Pactes de les Moncloa, ja que des d'una perspectiva de fa més de 40 anys, aquest pactes "han perpetuat un règim monàrquic hereu del franquisme i van servir per donar continuïtat a les estructures franquistes que han perdurat fins als nostres dies".

08/04/2020 Política
La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià

La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià ha emplaçat al govern valencià a l’articulació territorial dels governs municipals, i a la societat civil a fer un pacte social valencià articulat en defensar el sistema públic, guanyar autogovern i empoderar al poble valencià per donar una resposta a la pandèmia atenent la situació real del País Valencià. Par a la plataforma, "la crisi ha evidenciat que necessitem més autogovern, necessitem enfortir els sistema públic valencià i implicar la societat civil organitzada en la presa de decisions i en l’adopció de mesures".

En aquesta línia, considera que és necessita un Pacte Social Valencià per exigir un finançament just que permeta garantir uns serveis públics de qualitat amb condicions laborals dignes, amb els recursos necessaris per a realitzar el servei en condicions òptimes i per enfortir el sistema públic valencià. Així, com un pacte per exigir plenes competències en serveis bàsics com sanitat, benestar social i ensenyament.

També, "un pacte per poder garantir els drets laborals de treballadores i treballadors, que permeta treballar en un nou model econòmic valencià sostenible que supere la terciarització i impossibilite l’especulació, un pacte que done valor afegit als productes de proximitat i facilite l'economia del bé comú, que possibilite acabar amb la bretxa salarial i el sostre de vidre que condemna les dones; un pacte social per exigir la devolució dels rescats bancaris i per crear una banca pública valenciana; un pacte social per reclamar les inversions necessàries per millorar les infraestructures públiques i poder gestionar-les totes des del govern valencià i un pacte per teixir un model social que facilite la participació de la ciutadania i l’acció comunitària i que enfortisca el teixit associatiu, on les persones siguen agents actius de la societat. A més, un pacte per concretar i aplicar un model mediambiental transversal, curós amb la natura, que defense el territori i la vida.

Per a la plataforma "aquestes són unes poques línies estratègiques que entenem que han d’estructurar el pacte, ja que tenim l’obligació d’aplicar polítiques amb valentia per posar la vida de les persones al centre".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid