Eleccions municipals Catalunya Nord
L'extrema dreta guanya la primera volta de les eleccions municipals de Perpinyŕ

L'abstenció a Perpinyà ha estat de 59,7%, molt semblant a la resta de municipis de Catalunya Nord. Podeu seguir els resultats electorals al web de l'Independant

16/03/2020 Política

Louis Aliot, el candidat d'extrema de dreta, Rassemblement national (RN) ha guanyat la primera volta de les eleccions municipals a l'Ajuntament de Perpinyà amb el 36,66% del vots. En segon lloc,  Jean-Marc Pujol, amb el 18,43%, l’actual batlle Jean-Marc Pujol (Els Republicans). En tercer lloc, l’ecosocialista Agnès Langevine partidària de la regió Occitanie, al 14,51%, (Europe Écologie-Les Verts, Parti socialiste, Parti Radical de Gauche, Place Publique, En commun66, Génération Ecologie) i en quart lloc, centrista Romain Grau, amb només el 13,17%, (La République en Marche, MoDem, UDI, Oui au Pays catalan).

A continuació, Caroline Forgues, de l'Alternativa (La France Insoumise, Parti communiste, Génération.S, Nouveau Parti Anticapitaliste, ERC) 6,58%., obté un 6,57%. Li segueix la centrista Clotilde Ripoull (Centre, Unitat Catalana) amb el 5,99%;  Olivier Amiel (Divers dreta) amb el 3,59%; Alexandre Bolo, exfront nacional amb el 1,28 %, i Pascale Advenard, membre de Lluita Obrera, amb el 0,75%. Aquestes darreres persones no passaran a la segona volta, ja que no ha superat el 7%.