Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
especulació urbanística
El GOB Menorca presenta al·legacions a un hotel rural de més de 100 places a Ciutadella

Menorca està vivint un boom dels allotjaments turístics en sòl rústic, amb moltes iniciatives per a fer agroturismes i hotels rurals al camp. No tots els projectes són iguals, però alguns tenen tot l'aspecte de ser operacions immobiliàries a mig termini o de traslladar l'oferta turística de la costa a l'interior.

10/03/2020 Territori
El GOB ha presentat al·legacions a la declaració d'interès general de l'hotel rural que es vol fer a Son Marquet, a Ciutadella, amb 129 places turístiques. El projecte pretén usar totes les edificacions existents al lloc per a convertir-les en establiment turístic, o sigui, les cases, un gran bouer, el magatzem, els estables i la nau que servia d'alimentació al bestiar. No queda cap instal·lació per a usos agraris.

El Consell Insular és qui ha de resoldre la petició de declarar d'interès general el projecte. Al respecte, es recorda que la llei estableix que la declaració d’interès general es pot atorgar a totes aquelles activitats que transcendeixin els mers interessos individuals i siguin compatibles amb el grau de protecció de la zona.

En general, l'activitat d'allotjament turístic al medi rural es considera una oferta diferenciada, dirigida a gent que busca defugir de grans establiments, que pot ajudar a desestacionalitzar la temporada turística, al temps que es dirigeix a un segment de mercat de cert nivell adquisitiu i sensibilitat per l'entorn. Ha de servir per a donar viabilitat a la gestió agrària i per a recuperar patrimoni arquitectònic.

Però el GOB expressa els seus dubtes respecte a projectes de dimensió com el de Son Marquet, promogut per la societat Sagitario Playa S.L. De cara a valorar si aquests objectius transcendeixen els mers interessos individuals, caldrà avaluar quin impacte pot tenir l'activitat prevista en els interessos generals de l'illa, tant en la seva vessant econòmica com en l'ambiental.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid