Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Covid 19 a Catalunya i a Terrassa

Voldria començar aquest article per explicar la meva opinió del Coronavirus-Covid 19.

A Terrassa i a Catalunya, estem en fase d’alerta des de fa tot just una setmana.

Aquests dies la ciutat i Catalunya estan patint molt, més del que totes i tots ens pensem. Ens trobem carrers quasi deserts, comerços tancats i una activitat econòmica que funciona a mig gas, lo que està provocant que prop de 210.000 treballadors/es catalans/es siguin afectats pels ERTO segons dades d’economia i empresa de la Generalitat de Catalunya.

Aquests greuges donen molt a pensar, perquè han provocat que ens quedem a casa confinats i confinades, per a la nostra pròpia seguretat. Tot i així, veiem que els confinaments no són respectats. En una setmana ja portem només a Catalunya 2.805 sancions segons dades d’interior de les quals Terrassa en van 104 tal i com ha fet saber la policia municipal. Són dades que no agraden per no respectar-ho. Ens cal un confinament total i un bon exemple ha estat el manifest #TanquemCatalunya amb més de 85.000 signants. Uns confinaments que ens han de fer més forts i fortes.

Com s’ha pogut veure en aquesta setmana, a Catalunya tenim 4200 persones infectades i d’elles 122 mortes tal i com ha fet saber el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. En clau local tenim 161 infectats i 7 persones mortes dades facilitades per Hospital i Mutua de Terrassa ahir divendres 20.

Per poder fer front a les pèrdues milionàries que això podrà comportar, es necessari que es facin bonificacions i exempcions d’impostos als treballadors autònoms i empresaris. Tot això estudiat entre les diverses administracions públiques.

Un altre greuge a tenir en compte es fer que les moratòries d’hipoteques i lloguers siguin aplicats a tots els col·lectius per a poder fer front comú a les despeses i evitar desnonaments injustos.

Cal facilitar ajuts socials als col·lectius més vulnerables i en clau educativa si aquest confinament segueix vigent, haurem de tenir en compte un possible allargament dels cursos escolars i aplicar l’educació telemàtica i d’igual forma amb els possibles llocs de treball que ho facin possible i evitarem nous ERTO.

Sent el dia de la Poesia, acabo l’article amb una poesia reflexiva que diu lo següent:

El cel és blau i ple d’estrelles les quals enlluernen la teva vida per fer-la fàcil, dinàmica i que et faci mirar endavant. La llum del cel il·lumina aquest camí ple d’il·lusió i afany per fer-te somriure i estimar diàriament totes les persones que tens al teu voltant.

Amb això, he volgut donar una particular visió de tot el que està passant en clau nacional i local i desitjant que això passi aviat.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid