Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid-19
Decidim!: "Els més desfavorits es queden desprotegits amb les mesures del Govern espanyol"

L' entitat denuncia que "el Govern d’Espanya no ha acceptat les propostes de la Generalitat Valenciana i els síndics de les Corts Valencianes per protegir als col·lectius que pateixen més precarietat"

18/03/2020 Política
La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià
Mesures presentades abans d’ahir pel síndic de Compromís Fran Ferri, després de la reunió dels síndics amb el President Ximo Puig i la Consellera de Sanitat Ana Barceló, com la suspensió de pagament de lloguers en cas de necessitat, la suspensió del treball presencial no essencial o garantir un ingrés mínim no s’han vist recollides en les mesures anunciades hui per Pedro Sánchez, segons apunta la Plataforma pel Dret a Decidir del Pais Valencià.

Així com també, "Les persones amb treballs amb alts nivells de precarietat, com ara en la neteja o la hostaleria, les persones a l’atur de llarga duració o les persones migrades sense papers, que normalment no han pogut tindre accés a hipoteques, es veuran completament desprotegides, sense cap ingrés, però havent de fer-ne front al lloguer".

La plataforma afegeix que "Fins i tot, aquells col·lectius recollits dintre del reial decret com els autònoms, han de poder demostrar una caiguda d’ingressos de fins a un 75% per poder acollir-se a algunes ajudes. Mentrestant, la majoria de les ajudes anunciades beneficiaran a grans empreses, que podran acomiadar de forma temporal amb facilitat als treballadors i les treballadores"."

Puntualitza que que "això contrasta amb països amb governs més conservadors com ara França on s’han suspès els pagaments als lloguers o Itàlia on s’han prohibit els acomiadaments. Aquestes propostes, anaven molt més en línia amb el que el nostre Govern del botànic havia demanat a Pedro Sánchez. Però, malgrat que els valencians i les valencianes ens hem dotat d’un govern que posa al capdavant els interessos de la majoria, no té capacitat per a imposar els seus posicionaments quedant totalment condicionat per les polítiques del govern estatal i la resta de poders no electes però que determinen de manera important les decisions".

Tot plegat, afirma l'entitat, "demostra, una vegada més, que els valencians i les valencianes no tenim dret a decidir mesures solidàries per protegir al conjunt de la població. Sols lluitant per l’articulació d’aquest dret podrem garantir que en un temps de crisi es respecten els drets laborals, socials i de vida de les persones que viuen al nostre territori".

Valora
Rànquings
  1. De què parlem quan parlem de moviment independentista
  2. Una raó d'Estat per una Catalunya independent: les claus i els actors que van gestionar la treva d'ETA a Catalunya
  3. "Tothom s’hi ha arromangat, però això no ha de tapar la irresponsabilitat en la gestió per part dels responsables polítics"
  4. "A Súmate hi som per les nostres mares, que tot i venir de lluny, ens han ensenyat a estimar Catalunya..."
  5. Pedro Sánchez visita Amer (el poble natal de Carles Puigdemont)
  6. La ressuada temptació de la jaqueta reversible
  7. Condemnat a 1 any i mig de presó el primer detingut als talls de la Meridiana
  8. Encara no som conscients del Clam de Llibertat arreu: #400talls #MeridianaResiseix… 1255 dies @E_Gallinat (Eixample)...
  9. Independència. Ruptura i República
  10. Història de l’esquerra independentista: la història a mig fer
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid