Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid-19
Decidim!: "Els més desfavorits es queden desprotegits amb les mesures del Govern espanyol"

L' entitat denuncia que "el Govern d’Espanya no ha acceptat les propostes de la Generalitat Valenciana i els síndics de les Corts Valencianes per protegir als col·lectius que pateixen més precarietat"

18/03/2020 Política
La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià
Mesures presentades abans d’ahir pel síndic de Compromís Fran Ferri, després de la reunió dels síndics amb el President Ximo Puig i la Consellera de Sanitat Ana Barceló, com la suspensió de pagament de lloguers en cas de necessitat, la suspensió del treball presencial no essencial o garantir un ingrés mínim no s’han vist recollides en les mesures anunciades hui per Pedro Sánchez, segons apunta la Plataforma pel Dret a Decidir del Pais Valencià.

Així com també, "Les persones amb treballs amb alts nivells de precarietat, com ara en la neteja o la hostaleria, les persones a l’atur de llarga duració o les persones migrades sense papers, que normalment no han pogut tindre accés a hipoteques, es veuran completament desprotegides, sense cap ingrés, però havent de fer-ne front al lloguer".

La plataforma afegeix que "Fins i tot, aquells col·lectius recollits dintre del reial decret com els autònoms, han de poder demostrar una caiguda d’ingressos de fins a un 75% per poder acollir-se a algunes ajudes. Mentrestant, la majoria de les ajudes anunciades beneficiaran a grans empreses, que podran acomiadar de forma temporal amb facilitat als treballadors i les treballadores"."

Puntualitza que que "això contrasta amb països amb governs més conservadors com ara França on s’han suspès els pagaments als lloguers o Itàlia on s’han prohibit els acomiadaments. Aquestes propostes, anaven molt més en línia amb el que el nostre Govern del botànic havia demanat a Pedro Sánchez. Però, malgrat que els valencians i les valencianes ens hem dotat d’un govern que posa al capdavant els interessos de la majoria, no té capacitat per a imposar els seus posicionaments quedant totalment condicionat per les polítiques del govern estatal i la resta de poders no electes però que determinen de manera important les decisions".

Tot plegat, afirma l'entitat, "demostra, una vegada més, que els valencians i les valencianes no tenim dret a decidir mesures solidàries per protegir al conjunt de la població. Sols lluitant per l’articulació d’aquest dret podrem garantir que en un temps de crisi es respecten els drets laborals, socials i de vida de les persones que viuen al nostre territori".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid