Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Reguant i Baños citats a declarar per delictes de desobediència

Els ex diputats de la CUP estan imputats per negar-se a testificar davant VOX durant el judici del Tribunal Suprem

12/02/2020 Drets i Llibertats

Els ex diputats de la CUP, Eulàlia Reguant i Antonio Baños, han estat citats a declarar imputats de delictes de desobediència, el proper 25 de febrer, al jutjat d’Instrucció 10 de Madrid, arran d’haver-se negat a respondre a l'acusació popular de VOX durant el judici contra el dret a l’autodeterminació, al Tribunal Suprem. 

Reguant i Baños van ser citats a declarar com a testimonis de VOX durant el transcurs del judici contra el dret a l’autodeterminació al Tribunal Suprem. En el moment de contestar a les preguntes de l’advocat de VOX, acusació popular de la causa, els dos ex diputats es van negar a testificar al·legant objecció de consciència davant d’un formació obertament masclista i xenòfoba. En aquell moment ja van manifestar que no es podia “normalitzar la presència de l’extrema dreta en un judici discutible i de caràcter polític”. 

Davant la negativa de testificar, Manuel Marchena, president del tribunal, els va imposar una multa de 2.500€ a cadascú i que van ser sufragats amb les aportacions de la ciutadania a la caixa de solidaritat. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid