Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Infraestructures
Presentació de la plataforma ZER0PORT contra l'ampliació del port i l'aeroport de Barcelona

Aquest dijous al Casal de Barri Pou de la Figuera (carrer de Sant Pere Més Baix, 70)

12/02/2020 Política

Moviments pel clima, entitats socials i organitzacions ecologistes han conformat la nova Plataforma Zeroport per articular les seves lluites pel decreixement del port i de l'aeroport de Barcelona. La presentació serà demà al Casal de Barri Pou de la Figuera de Barcelona.

Així, moviments pel clima, entitats socials i organitzacions ecologistes uneixen les seves lluites en un front comú, la nova Plataforma Zer0port. Reclamen responsabilitat al Govern espanyol, a la Generalitat de Catalunya i als ajuntaments implicats, administracions que han declarat l'emergència climàtica, per fer un gir radical en les seves actuals polítiques expansionistes i insostenibles que venen impulsant aquests dos sectors.

La nova plataforma apunta que tot i la crisi climàtica i ecològica actual i els milions de tones de GEH i altres contaminants que emeten el port i l'aeroport de Barcelona, AENA i Port de Barcelona estan acordant i projectant-ne noves ampliacions, que permetran incrementar-ne la capacitat i també les emissions.

A més a més, puntualitzen que a causa de les ingents quantitats de residus i partícules contaminants i la gran contaminació lumínica i sonora que generen, el port i l'aeroport afecten negativament la salut i el benestar de les poblacions veïnes i n'alteren el comportament.

Tot dient que "Són, així mateix, peces angulars d'un model econòmic i turístic insostenible que atempta contra les necessitats vitals bàsiques i que implica un fort impacte social: encariment de l'habitatge, massificació de l'espai urbà i del transport públic, precarització laboral, desaparició del comerç local, greus problemes de mobilitat".

Considera que "ambdues infraestructures han destruït el seu entorn immediat, arrasant la línia natural de costa i valuosos espais naturals, que són font de biodiversitat, aporten múltiples beneficis ambientals, socials i econòmics, i ajuden a atenuar els efectes del canvi climàtic."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid