Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Hort comunitari
Demanen que es mantingui l'hort comunitari "Date una Huerta" a Nou Barris mentre no es construeixi

Una trentena d'entitats s'han manifestat en contra del desnonament

19/02/2020 Drets i Llibertats

L'hort comunitari del carrer Joaquim Valls número 79 del barri de la Prosperitat ha rebut el tercer requeriment judicial de llançament (desnonament), anunciat per al dimarts 25 de febrer de 2020 entre les 9 del matí a 15:30h.

El BBVA, propietari del solar juntament amb el fons Cerberus (tots dos han creat la immobiliària “d'actius tòxics” Divarian), no ha demanat cap llicència d'obres per construir en aquest espai. Simplement vol que el seu solar estigui “net”.

El barri sap per experiència que tenir solars sense cap ús vol dir tot el contrari: acumulació de brutícia, rates, degradació progressiva i afectació als habitatges i veïnat de l'entorn. És el que va passar amb el solar de Joaquim Valls 79 abans que s'obrís al barri l'hort comunitari que ha dignificat aquest espai.

Date una Huerta és molt més que un hort urbà que aporta verd i qualitat de vida a un barri molt dens en població i en ciment: és un projecte social que en els seus quatre anys d'existència s'ha guanyat el reconeixement del veïnat de la Prosperitat. És un espai de socialització, cultura, respecte pel medi ambient, solidaritat i projectes comunitaris oberts a tothom.

Els responsables de Date una Huerta sempre han plantejat que marxarien de l'espai tan bon punt es posés en marxa la construcció de pisos al solar. Aquí ja ens coneixem tots: el BBVA ho sap, té informació del projecte i li ha arribat la petició del barri perquè cedeixi l'ús mentre no tiri endavant els pisos.

Demanen a la propietat que mentre no construeixi al solar s'abstingui de desnonar l'hort comunitari i que en cedeixi l'ús de manera provisional a Date una Huerta, el projecte que actualment té cura d'aquest espai i a l'Ajuntament de Barcelona, que exerceixi de mediador amb la propietat per tal que s'arribi a un acord satisfactori entre les parts.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid