Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per a la República
La Intersindical-CSC fixa el full de ruta per a ser el referent sindical de la República Catalana en el seu Fòrum Nacional

El sindicat republicà es referma en la proposta de fixar un salari mínim català de 1300 euros i considera que l’acord del govern, la patronal i els sindicats majoritaris espanyols continua precaritzant als treballadors i a les treballadores de Catalunya

26/01/2020 Laboral

La Intersindical-CSC ha reunit avui 200 afiliats i afiliades a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona per debatre i aprovar el full de ruta del sindicat per als propers anys, amb l’objectiu de construir una alternativa nacional i republicana al sindicalisme que trenqui amb les dinàmiques sindicals catalanes dels darrers 40 anys.

Amb la celebració del Fòrum Nacional, espai de debat i de participació democràtica del sindicat republicà entre congressos, s’ha posat al dia l’estratègia de l’acció sindical posant de manifest la necessitat de dotar el país d’una eina sindical majoritària per avançar en la construcció de la República Catalana. Per aconseguir-ho, la Intersindical-CSC se centra en un model assembleari, ètic i de confrontació i reforça el seu compromís com a sindicat independentista, sociopolític i feminista i totalment independent de cap poder econòmic, social, polític o religiós.


El Fòrum també ha servit per estructurar i gestionar el creixement del sindicat els darrers dos anys, reforçant el paper de les unions territorials i les sectorials i amb un model de governança que permeti al sindicat ser l’eina de transformació laboral i social que el país reclama per avançar cap a la República Catalana. També s’hi ha debatut el model de serveis i gestió públiques, proposant un model de dotació de serveis prestats pel sector públic des de la qualitat, la transparència, l’ètica i garantint-ne la universalitat i l’equitat.

El conclave del sindicat també ha volgut denunciar el vergonyós pacte del govern de PSOE i Unidas Podemos amb la patronal espanyola i CCOO i UGT per establir un SMI de 950 euros. La Intersindical-CSC es referma en la seva proposta d’un salari mínim català de 1.320 euros que compleixi amb les recomanacions de diversos organismes internacionals i permeti als treballadors i a les treballadores de Catalunya viure amb dignitat. En aquest sentit, el sindicat republicà considera el SMI espanyol totalment insuficient pel cost de la vida a Catalunya i una nova oportunitat perduda de lluitar contra la precarietat.

Valora
Rànquings
  1. L'activista i cantant kurda Helin Bolek ha mort després de passar 288 dies en vaga de fam
  2. El tancament d'escoles deixa sense feina centenars de docents substituts
  3. El comitè d'empresa de l'Hospital Santa Caterina denuncia que els treballadors han de reutilitzar mascaretes i bates d'un sol ús
  4. L'Agustí ha passat per l'hospital: "un vell resistent de les tortures a Via Laietana"
  5. "Activats per atendre totes les necessitats que aniran sorgint" (crisi Covid-19)
  6. Cassolada contra els militars espanyols a Iruñea
  7. Òmnium Cultural fa un vídeo irònic sobre les declaracions del general Villarroya i la seva relació amb el rei d'Espanya
  8. El 'cervell' del govern espanyol és el responsable de la campanya 'Limpiando Badalona' de Xavier García Albiol
  9. La comissionada de l’Agència de la Salut Pública de Barcelona va incitar al contacte social en plena pandèmia del COVID-19
  10. La CUP alerta de la possibilitat que l'Exèrcit espanyol no es retiri un cop decaigui el decret d'Estat d'alarma
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid