Ni presos ni exiliats
Acte a Barcelona "Exili: Passat i Present"

Acte a Barcelona "Exili: Passat i Present"

22/01/2020 Política
El proper 5 de febrer, de 19 a 21h., es farà a Barcelona, a l'Auditori Imagina (Mediapro), l'acte Exili: Passat i Present a on s'oferirà una visió contraposada dels exilis del passat i del present.

A l'exili del passat es coneixerà en persona a Joan Pacheco, que l'any 1939, amb vuit anys d'edat, va anar a l'exili a França amb la seva mare i el seu germà.

Una part de la història de Joan Pacheco es visualitzarà a través del curtmetratge, que s'estrena a Barcelona, Demà tindrem sort, dirigit per Jack Gou i amb Albert Verdaguer com a director adjunt.

El curtmetratge es basa en la biografia novel·lada Demà tindrem sort, sobre la vida de Joan Pacheco, escrita per Núria Martí, que també és coguionista de la película junt amb la seva filla, la filòloga i actriu Laura Masmiquel.

A l'exili del present, gràcies a la col·laboració amb l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), es parlarà de com és la vida actual a l'exili amb alguns familiars dels exiliats polítics actuals:
  • Betona Comín: germana de Toni Comín.
  • Montse Puigdemont: germana de Carles Puigdemont.
  • Núria Tarrés: mare d'Adri Carrasco.
I també es comptarà amb la presència de David Ferrer, autor del llibre Des de l'exili i bon coneixedor dels nostres exiliats polítics per les moltes hores que ha estat amb ells i elles durant la preparació del llibre.