10-N
La CUP exigeix a Miquel Buch que replegui els cossos policial durant la jornada electoral

Carles Riera: «Si el país ha d’anar a votar sota una ocupació policial s’estarà alterant de forma escandalosa el procés electoral»

06/11/2019 Política

La CUP exigeix al govern català i al conseller Miquel Buch que replegui els cossos policials durant la jornada electoral del proper diumenge 10 de novembre i que els electors catalans no hagin d’anar a les urnes sota un estat de setge policial. 

“Molta gent té pànic a aquestes policies que van actuar amb una brutal violència contra les urnes l’1-O i que en les darreres setmanes han tornar a provocar violència arreu del país arran de les protestes contra la sentència”. “La gent ha de poder votar amb tranquil·litat, sense por i això és incompatible amb omplir els carrers i les carreteres del país de policies”, ha alertat el diputat Carles Riera. “Si el país ha d’anar a votar sota una ocupació policial s’estarà alterant de forma escandalosa el procés electoral”, ha denunciat. 

El Ministeri de l’Interior espanyol ha anunciat als mitjans de comunicació que té previst desplegar 12.000 efectius policials durant la jornada electoral del 10 de novembre, un desplegament policial que a parer de la CUP alterarà la jornada electoral. Aquest desplegament extraordinari estarà compost per 4.500 policies nacional i Guàrdia Civils i 8.000 mossos d’esquadra.