Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
10-N
L’independentisme també creix a les urnes com ho fa al carrer

Torna a guanyar en unes eleccions espanyoles amb el 42,5% dels vots i manté el pols amb l’Estat espanyol per la República i l’Amnistia. La CUP irromp a les Cortes espanyoles amb dos diputats

11/11/2019 Política

Tot i la pressió ambiental d’un país ocupat després sentència, l’independentisme es reforça a les urnes guanyant un escó en relació a les espanyoles de del 28-A. En total ha assolit 13 diputats, per a ERC, 8 per a JxCat i 2 per a la CUP. Les tres candidatures han sumat 42,5%, 4 punts més que a les eleccions del passat mes d’abril on les ERC, JxCat i el Front Republicà van aconseguir el 39,74%.

ERC ha perdut 2 diputats, que han passat a la CUP que es presentava per primer cop a unes eleccions espanyoles i JxCAT amb 8 diputats ha guanyat un escó dels que els corresponen a Catalunya. Per la seva banada, Podem ha obtingut els mateixos dipiutats que a l'abril, o sigui 7 i pel que fa al PSC, ha perdut vots, però ha mantingut els 12 diputats.

La gran perdedora a Catalunya amb 2 diputats i al conjunt de l’Estat espanyol amb 10 ha estat Ciudadanos. Ara bé, VOX ha aconseguit 2 diputats i el PP també 2.

La CUP a les Corts espanyoles

Mireia Vehí i Albert Botran són els dos membres de la CUP que han tingut representació a les Corts espanyoles. Vehí, ja va dir ahir que “Cal continuar una estratègia de desobediència massiva i que les institucions es comprometin a acompanyar-ho. Volem donar les gràcies a la joventut que ha agafat la bandera de la llibertat, als CDR, al Tsunami, als bombers... guanyarem!”.

Tot i els diputats assolits per la formació, recorda que el present i el futur del país no s’ha decidit amb aquests resultats electorals I puntualitza que allò imprescindible és la mobilització popular. “Seguim als carrers, com ho hem fet els darrers dies, i com ho farem demà".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid