25N
Clam contra la violčncia masclista arreu de la nació

Segons La Directa, durant el 2019, 32 dones han estat assassinades als Països Catalans. 3 a Catalunya Nord, 15 a Catalunya, 4 a les Illes i 10 al País Valencià. De totes elles, Catorze, per homes amb qui tenien o havien tingut una relació. 

27/11/2019

Milers de persones s'han mobilitzar aquest vespre arreu dels Països Catalans contra la violència masclista. A Catalunya i a molts barris de les seves poblacions, també han hagut mobilitzacions en diferents formats, marxes nocturnes, concentracions o actes. Així a Barcelona han estat unes 10.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, que han tenyit de lila el passeig de Gràcia; a Girona s'ha fet una marxa de torxes; a Tarragona, la marxa ha fet una aturada davant la seu de VOX, on tothom s’ha assegut a terra; també a Lleida, Cerdanyola, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Just Desvern...

A País Valencià, en concret a la ciutat de València, la marxa ha estat multitudinària i el seus missatges s'han centrat molt contra VOX i el feixisme. També han hagut mobilitzacions a Castelló, Alacant, Elx... Segons Vilaweb, la policia nacional espanyola ha realitzat algunes identificacions a l'acabar la marxa feminista de València.

A les Illes, a Palma la manifestació també ha estat molt massiva sota el lema, 'Aturem el terrorisme masclista'; també a Maó i a Eivissa.