Sentència
Més d'un miler de persones a Perpinyà contra la sentència i en suport al dret d'autodeterminació

Durant el matí, membres de les Armilles Grogues també han col·laborat a tallar la AP-7 a l'alçada del Voló per a mantenir el tall que va començar ahir amb motiu de la vaga general a la Jonquera.

19/10/2019 Política

Gairebé més d'un miler de persones s'han concentrat aquest vespre sota el Castellet de Perpinyà en contra de la sentència de l'1-O, per la llibertat del presos polítics, el lliure restorn dels exiliats i en suport al dret d'autodeterminació. La mobilització estava convocada pel Comitè de Solidaritat Catalana de Catalunya Nord.

A l'acte han participat el senador francès François Calvet defensant aferrissadament la llibertat dels presos polítics, el batlle de Perpinyà, Jean-marc Pujol, també ha reafirmat la seva solidaritat i una quarantena de batlles de la Catalunya Nord han assistit a la concentració. Fa pocs dies, un centenar de batlles van signar un manifest contra la justícia espanyola per la repressió contra l’independentisme català.

La plaça del Castellet de Perpinyà plena de gom a gom ara mateix. pic.twitter.com/hqsOngG13n

— Ceret en català ! (@ceretencatala) October 19, 2019

 

Pel Comitè de Solidaritat Catalana aquesta setmana ha marcat un punt d’inflexió per Catalunya. "La sentència dictada pel Tribunal Suprem Espanyol ha tornat a posar els catalans al carrer. La major part dels ciutadans de l’actual Comunitat Autònoma, però no només a la Comunitat Autònoma, també arreu dels Països Catalans".

Perpinyà és ben present al mapa. A la demanda del Comitè de Solidaritat catalana, el passat dilluns 14 d’octubre prop d’un miler de persones se varen concentrar Plaça de Catalunya (Perpinyà) per a denunciar la sentència. Entre aquestes persones varen agafar la paraula i denunciar la injustícia i el silenci còmplici de l’estat francès i dels altres estats europeus representants del poble:

-Jean-Paul Billès, batlle de Pesillà i iniciador del manifest dels 100 batlles catalans a favor de la democràcia

- François Calvet, senador i a l’origen del manifest dels 41 senadors de l’estat francès

- Hermeline Malherbe, presidenta del Consell Departamental institució que se manifesta des de fa 2 anys pel respecte dels drets i llibertats fonamentals i denuncia la repressió de l’estat espanyol.

A Catalunya Nord entre 100 i 200 persones se concentren cada dijous al peu del Castellet per a denunciar la repressió, els empresonaments, detencions i exilis forçats.

"La lluita continua, una lluita pacifista, una lluita no violenta, una lluita digna d’un poble democràtic amb anhels de justícia i llibertats!.

El Comitè de Solidaritat Catalana crida a manifestar-se:

- cada dijous a partir de 18h30 al peu del Castellet (Perpinyà, també ha fet una crida a seguir el taller de formació de lluita noviolenta proposat per la territorial nord-catalana de l’ANC en col·laboració amb el Casal del Conflent el dissabte 26 d’octubre a Prada (Conflent) i un dinar groc el 24 de novembre amb els Barbers Catalan, el xarcuter de Pontellà, 3 vinyaters, el forner de Ceret.