Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sentència
Més d'un miler de persones a Perpinyà contra la sentència i en suport al dret d'autodeterminació

Durant el matí, membres de les Armilles Grogues també han col·laborat a tallar la AP-7 a l'alçada del Voló per a mantenir el tall que va començar ahir amb motiu de la vaga general a la Jonquera.

19/10/2019 Política

Gairebé més d'un miler de persones s'han concentrat aquest vespre sota el Castellet de Perpinyà en contra de la sentència de l'1-O, per la llibertat del presos polítics, el lliure restorn dels exiliats i en suport al dret d'autodeterminació. La mobilització estava convocada pel Comitè de Solidaritat Catalana de Catalunya Nord.

A l'acte han participat el senador francès François Calvet defensant aferrissadament la llibertat dels presos polítics, el batlle de Perpinyà, Jean-marc Pujol, també ha reafirmat la seva solidaritat i una quarantena de batlles de la Catalunya Nord han assistit a la concentració. Fa pocs dies, un centenar de batlles van signar un manifest contra la justícia espanyola per la repressió contra l’independentisme català.

La plaça del Castellet de Perpinyà plena de gom a gom ara mateix. pic.twitter.com/hqsOngG13n

— Ceret en català ! (@ceretencatala) October 19, 2019

 

Pel Comitè de Solidaritat Catalana aquesta setmana ha marcat un punt d’inflexió per Catalunya. "La sentència dictada pel Tribunal Suprem Espanyol ha tornat a posar els catalans al carrer. La major part dels ciutadans de l’actual Comunitat Autònoma, però no només a la Comunitat Autònoma, també arreu dels Països Catalans".

Perpinyà és ben present al mapa. A la demanda del Comitè de Solidaritat catalana, el passat dilluns 14 d’octubre prop d’un miler de persones se varen concentrar Plaça de Catalunya (Perpinyà) per a denunciar la sentència. Entre aquestes persones varen agafar la paraula i denunciar la injustícia i el silenci còmplici de l’estat francès i dels altres estats europeus representants del poble:

-Jean-Paul Billès, batlle de Pesillà i iniciador del manifest dels 100 batlles catalans a favor de la democràcia

- François Calvet, senador i a l’origen del manifest dels 41 senadors de l’estat francès

- Hermeline Malherbe, presidenta del Consell Departamental institució que se manifesta des de fa 2 anys pel respecte dels drets i llibertats fonamentals i denuncia la repressió de l’estat espanyol.

A Catalunya Nord entre 100 i 200 persones se concentren cada dijous al peu del Castellet per a denunciar la repressió, els empresonaments, detencions i exilis forçats.

"La lluita continua, una lluita pacifista, una lluita no violenta, una lluita digna d’un poble democràtic amb anhels de justícia i llibertats!.

El Comitè de Solidaritat Catalana crida a manifestar-se:

- cada dijous a partir de 18h30 al peu del Castellet (Perpinyà, també ha fet una crida a seguir el taller de formació de lluita noviolenta proposat per la territorial nord-catalana de l’ANC en col·laboració amb el Casal del Conflent el dissabte 26 d’octubre a Prada (Conflent) i un dinar groc el 24 de novembre amb els Barbers Catalan, el xarcuter de Pontellà, 3 vinyaters, el forner de Ceret.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid