Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sentència
L'Obra Cultural Balear rebutja la sentència i la considera perillosa
15/10/2019 Política
Obra Cultural Balear Obra Cultural Balear

L'Obra Cultural Balear ha expressat públicament el rebuig a la sentència feta pública pel Tribunal Suprem espanyol que condemna a 100 anys de presó i d'inhabilitació els dirigents polítics i socials catalans que fa dos anys que romanen a la presó.
L'entitat cultural considera que "El conflicte que hi ha actualment entre la majoria del poble de Catalunya i l'Estat espanyol és d'origen i naturalesa política i només trobarà solució a través de l'exercici de la política, així doncs, la sentència no és només injusta en el sentit que condemna nou persones justes i honrades a continuar empresonades, sinó que, a més a més, és inútil. No ens apropa ni un mil·límetre a cap possible solució."

En aquest sentit, creuen que aa sentència "també és preocupant i perillosa, ja que, en realitat, condemna l'exercici de drets fonamentals com el de manifestació o el de votar lliurement i, per tant, posa en perill el sistema democràtic."

El posicionament de l'OCB és explícit, i recorden que en "moments greus, enviam des de les Illes Balears, una càlida i fraternal abraçada a tota la ciutadania del Principat de Catalunya i, de manera molt especial, enviam el nostre escalf i la nostra solidaritat a tots els presos polítics i a les persones que s'han vist forçades a exiliar-se, així com als seus familiars  i amics." I animen la ciutadania de les Illes Balears a no deixar-se paralitzar per la por i a mobilitzar-se de manera permanent "per defensar els drets civils i la Democràcia i a continuar lluitant per la nostra plena llibertat col·lectiva."

L'Obra Cultural Balear expressa "l'orgull col·lectiu de pertànyer" a la Federació Llull, juntament amb Acció Cultural del País Valencià i Òmnium Cultural. La Federació Llull és l'entitat civil més potent dels Països Catalans i està presidida per Jordi Cuixart.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid