Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Altsasu
Crida a concentrar-se davant l'Audiència de Iruñea per respondre a la sentència del Suprem

Hi ha la d'acudir al Tribunal d'Estrasburg, "No tenim dubte que a Estrasburg es determinarà que l'Estat espanyol ha comès una injustícia" han afirmat els familiars.

11/10/2019 Política

Els familiars i el veïna d'Altsasu han anunciat una gran concentració a Iruñea el dissabte 26 d'octubre davant de l'Audiència Provincial de Iruñea a les 17.00 després d'una marxa ciclista des de la capital de Sakana que partirà des del matí i altres iniciatives al novembre. Apel·len a mantenir la mobilització i la solidaritat.

Després de conèixer-se la sentència del Suprem que manté a la presó als joves de Altsasu i dicta fins a nou anys i mig de condemna, Altsasu Gurasoak i Altsasukoak Aske han donat a conèixer la seva determinació de "mantenir la mobilització i la solidaritat enfront de la injustícia".

Hi ha la voluntat d'acudir al Tribunal d'Estrasburg, a l'espera que els seus advocats realitzin una anàlisi més exhaustiva de la sentència del Suprem que es va donar a conèixer ahir. "Aquest cas acabarà a Estrasburg. I si hem d'anar a Mart, anirem a Mart. No tenim dubte que a Estrasburg es determinarà que l'Estat espanyol ha comès una injustícia", han destacat.

Movilitzacions de rebuig a la sentència del Suprem espanyol

Capitals basques i diferents localitats d'Euskal Herria van mostrar ahir la seva repulsa a a la fallada del Tribunal Suprem contra els joves de Altsasu, que seguiran a la presó.

A les 19.00 hores, centenars de persones es van congregar en el Boulevard de Donostia al crit de «Altsasukoak, askatu». Mitja hora més tard es va iniciar una altra mobilització enfront del teatre Arriaga de Bilbo i una altra davant dels jutjats en Gasteiz.

La més potent va ser la de Iruñea, que va començar a les 20.00 hores amb milers de persones concentrades en la Plaça de l'Ajuntament. En forma de manifestació va recórrer els carrers de Alde Zaharra, precedida d'una pancarta amb el lema “Etxera, altsasukoak aske. Stop muntatges policials”. En finalitzar, els convocants, diverses organitzacions juvenils, van cridar a participar en la marxa del dia 26. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid