Sentčncia
'La Setmana Mŕgica': les mobilitzacions de rebuig a la sentčncia aturen el país

Les comparacions amb la 'Setmana Tràgica' de les mobilitzacion dels darreres dies han estat inevitables: s'ha demostrat que el moviment independentista és capaç de controlar el territori

17/10/2019 Política

Mobilitzacions, talls de carreteres, la Marxa per la Llibertat, l'ocupació de l'aeroport del Prat pel Tsunami Democràtic... Una incomptable llista de protestes, concentracions, marxes, manifestacions i aldarulls que han aturat la normalitat del país.

Les comparacions amb la 'Setmana Tràgica' (anomenada 'Setmana Gloriosa' pels dissidents al poder dinàstic) han estat inevitables. Barcelona amb fumarades, foc i barricades, i la lluita independentista i el rebuig a la sentència-venjança del règim han ocupat les portades de la premsa estatal i internacional.

El tret de sortida d'aquestes mobilitzacions populars per la República Catalana es van iniciar dilluns amb la convocatòria del Tsunami Democràtic i l'ocupació de l'aeroport per manifestar el rebuig a les sentències. Ara les mobilitzacions són imparables i han demostrat que el moviment independentista és capaç de controlar el territori, o dit d'una altra manera, que estem capacitats per esdevenir una república independent i plenament sobirana.

Un recull d'aquestes mobilitzacions durant el dimarts 16 d'octubre: