1-O
Tot a punt per a l’encesa dels 131 farells a les agulles de Montserrat, el dia 30 de setembre al capvespre

A la zona esportiva del Bruc (19.00 h) es farà un acte polític d’àmbit nacional que culminarà amb l’encesa dels 131 farells.

26/09/2019 Política

‘Llum i Llibertat’ és un projecte en què 131 farells recordaran els 131 presidents de la Generalitat de Catalunya. Impulsat per Artistes de la República, Assemblea Nacional Catalana, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i el suport d'Òmnium Cultural, consisteix a il·luminar cent trenta-una agulles del massís de Montserrat, que recordaran els cent trenta-un presidents de la Generalitat de Catalunya, per reclamar la llibertat del nostre país. Direm al món que venim de lluny i que volem anar molt més lluny. L’acte es durà a terme la nit del 30 de setembre a l’1 d’octubre i consistirà en l’ascens d’una cordada d’un mínim de tres escaladors o excursionistes –depenent de les característiques de cada ascensió– a cada una de les agulles amb un farell. A l’hora acordada s’encendran els cent trenta-un farells i a partir d’aquell moment el massís de Montserrat quedarà il·luminat de cap a cap.

Mentre duri l’acció, es vol documentar amb fotos i vídeos, per a la qual cosa s’ha fet un mapa de les millors localitzacions al voltant de Montserrat que es lliurarà als fotògrafs que es registrin a la web. També s’està preparant l’enregistrament d’un documental per explicar l'acció i s’ha convidat alguns poetes a viure l'acció des de dins la muntanya perquè s'inspirin i ens puguin escriure algunes paraules que puguin acompanyar una futura exposició al voltant d’aquest projecte.

A la zona esportiva del Bruc (19.00 h) es farà un acte polític d’àmbit nacional que culminarà amb l’encesa dels 131 farells. L’acte s’obrirà amb la benvinguda per part de l’alcaldessa del Bruc, Bàrbara Ortuño Escriu, i continuarà amb la intervenció de Pep Cruanyes (vicepresident de l’ANC), Marcel Mauri (vicepresident d’Òmnium Cultural) i Jordi Merino (president de la FEEC). Clourà l’acte el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya Quim Torra.