consulta
Mieres aposta majoritàriament per implantar contenidors amb xip per a la getió dels residus

Amb una particiàcipació de més del 25%, l'opció guanyadora ha estat la d'impantar contenidors amb xip per a la getió dels residus davant del 7,23% que preferien la recollida porta a porta

02/08/2019

La setmana passada es va acabar el procés participatiu per decidir el model de gestió dels residus a Mieres, que es va fer en tres fases.

Durant la fase informativa, es va fer una assemblea oberta a tot el poble, on els responsables de SIGMA van informar detalladament dels objectius i els diferents models de gestió de la brossa i els residus. Després, els responsables municipals van fer un porta a porta per informar els veïns dels avantatges de cada model i de la importància de millorar la selecció de residus i la disminució dels mateixos.

En la fase consultiva, els veïns van poder votar quin model preferien: la recollida en contenidors amb xip o la recollida porta a porta. La votació es va poder fer presencialment en una urna o bé telemàticament, mitjançant la plataforma Decidim.  

En la fase de retorn, s’han comunicat als veïns els resultats de la votació i, a mesura que SIGMA vagi implementant el nou sistema de contenidors amb xip, s’anirà informant detalladament del seu ús.