Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català
Llançà dóna el tret de sortida al Correllengua 2019

L’acte tindrà lloc aquest dissabte, dia 6 de juliol, al municipi on Pere Calders, a qui va dedicat el Correllengua d’enguany, va passar part de la seva vida

03/07/2019

La 23a edició del Correllengua es dedicarà a l’escriptor Pere Calders, un dels més llegits de la literatura catalana i a través del qual la CAL pretén reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català.

L’acte d’inici se celebrarà aquest dissabte, dia 6 de juliol, al municipi de Llançà, on estiuejava Calders i que té una gran rellevància en la seva vida. Es farà a la Casa de Cultura, amb un parlament i un passi documental sobre la seva obra i els paisatges de la seva trajectòria vital, a càrrec de la seva néta, Diana Coromines, i de Joan Pinyol, escriptor i expert en Calders.

A continuació, es durà a terme una representació de contes infantils “Raspall i altres contes de Pere Calders”, a càrrec d’Assumpta Mercader, amb la col·laboració especial de la Biblioteca Municipal Pere Calders. Les activitats de la tarda començaran amb un cercavila des del port de Llançà fins al Monòlit  on reposen les cendres de l’escriptor, on participaran diverses colles de cultura popular de la localitat.

“Parlar català és convidar, convidar és conviure”
Enguany, el Correllengua vol donar un nou impuls al projecte reivindicant els objectius inicials de la seva creació. És per aquest motiu que enguany promou la campanya “Parlar català és convidar, convidar és conviure”, amb l’objectiu de reivindicar el català des d’una perspectiva social, per fer-ne evident el potencial cohesionador i el paper que ha de desenvolupar per tal de generar una identitat col·lectiva en una societat diversa com la nostra.


Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, és l’autor del manifest del Correllengua 2019.

Cuixart, que continua a la presó madrilenya de Soto del Real a l’espera de la sentència que dictamini el Tribunal Suprem, aprofita per reivindicar la llengua, la cultura i les llibertats del poble català. 
Amb la participació del president d’Òmnium, el Correllengua d’enguany pretén esdevenir un altaveu de solidaritat amb els polítics i líders civils que l’Estat espanyol manté empresonats o que es troben exiliats en diversos països europeus.

Per finalitzar la jornada, es farà un concert que donarà pas a l’encesa de la Flama del Correllengua i la lectura del Manifest, que simbolitza el seu tret de sortida del Correllengua, i seguidament gaudirem d’un espectacle poeticomusical d’homenatge a la figura de Pere Calders ofert pel grup Els Palanca.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid