Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicat pels incompliments d’Aspid dels acords i per la municipalització de la UEC

La CUP la Seu d’Urgell considera que s’ha acabat el temps per una segona oportunitat, cal rescindir immediatament el contracte amb Aspid i municipalitzar la UEC.”

Al plenari del passat desembre la CUP vam donar suport a la moció impulsada per les treballadores de la Unitat d’Escolarització Compartida a la Seu d’Urgell en què es denunciaven les irregularitats que havia practicat ASPID durant els anys que ha tingut la concessió, s’exigia que s’hi posés solució urgent i s’apostava per la fi de la concessió i per la municipalització.

De forma incomprensible des del Departament d’Ensenyament i des de l’Ajuntament de la Seu, PDECat i ERC, s’apostava per a donar una segona oportunitat a Aspid, tot i reconèixer les irregularitats i incompliments del contracte que havia fet, s’assegurava que havien estat circumstancials i que ja s’hi havia posat solució. Així s’instava a fer un seguiment permanent i veure que tot funcionava correctament. En una reunió entre representants dels grups municipals, i a pregunta de la CUP, Aspid es comprometia a mantenir les treballadores actuals ja que reconeixia que la seva feina era bona i que tots els agents implicats estaven molt satisfets.

El passat 13 de juny, Aspid comunicava a una treballadora la finalització del seu contracte, fet que per la CUP de la Seu d’Urgell és una clara represàlia contra ella per a formar part de la CGT Aspid.  Volem denunciar que des de divendres 14 de juny hem estat exigint gairebé de forma diària la reunió a la què s’havia compromès el Departament d’Ensenyament per a final de curs i què enteníem s’havia d’avançar de forma urgent davant l’amenaça de fi del contracte, amb data per al proper diumenge. A dia d’avui encara no tenim data fixada.

A part de mostrar l’escalf i tot el suport a les treballadores en les mesures legals i mobilitzacions que vulguin tirar endavant, com a CUP considerem que el temps per a la segona oportunitat s’ha acabat. Per això:

- Exigim al Departament d’Ensenyament i al director dels Serveis Territorials a Lleida, Carles Vega, la rescissió immediata del contracte amb ASPID.

-  Exigim al Govern Municipal que inicií sense més dilacions el procés i els tràmits per a la municipalització de la UEC per a què pugui començar al Setembre amb tota normalitat.

-  Exigim a ambdós, Departament d’Ensenyament i Ajuntament, que garanteixin els drets laborals de les treballadores d’Aspid i no tolerin la represàlia que suposa acomiadar cap treballadora.

La Seu d’Urgell, 28 de Juny de 2019

 

 

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Alhora i la CUP
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid