Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Micromecentage per fer possible un documental sobre Guinea Equatorial

Tot just fa 50 anys es va independitzar d'Espanya. El país s'ha convertit en un dels més aïllats de l'Àfrica.

10/06/2019

Un equip de persones de Guinea Equatorial i d'aquí amb experiència i sense por, amb preocupació per la desigualtat i la desmemoria. Mantenen actualment la seva identitat, ja diuen trobar-se davant d'un estat mafiós amb molts tentacles i diran qui són quan tinguin el material assegurat. De moment Verkami acredita la seva trajectòria.

El documental de 70 minuts té l'objectiu d'explicar com és la vida de la seva gent. Serà una de les poques vegades que un equip independent accedeixi al país amb càmeres.

Segons aquest el col·lectiu de persones "Fa just 50 anys Guinea Equatorial era una província d'Espanya. Ara hi ha moltes persones que no saben situar-ho en el mapa. A Guinea, en canvi, les seqüeles de dos segles de colonització segueixen molt presents. El país viu dominat per una de les dictadures més cruels del món, la de Teodoro Obiang, un militar format a l'acadèmia de Saragossa".

"Hi ha qui no vol que ho aconseguim, en especial:

El règim d'Obiang. Domina els mitjans de comunicació del país i no permet l'entrada de periodistes estrangers independents, ni observadors internacionals durant les eleccions. "Palmeras en la nieve", la pel·lícula més taquillera d'Espanya del 2015, situada a Guinea i explicava des de la perspectiva colonitzadora... no va poder ser filmada al país.

Els grans mitjans de comunicació i les elits. Prefereixen que aquest sigui un tema menor i que els negocis i el saqueig continuïn", aforma el col·lectiu

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid