Municipals 2019
La CUP Farners denuncia la manipulació informativa en relació al ple de consititució de l'Ajuntament

La formació també reivindica la democràcia directa i qüestiona que només es consulti al veïnat cada 4 anys

19/06/2019 Política

En relació als fets del ple d'investidura de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners de dissabte passat i a les reaccions posteriors, la CUP ha fet públc un comunica on rebutja de ple els insults i menyspreu rebuts aquests darrers dies als mitjans i a les xarxes i afirma que "no els contestarem, no entrarem en aquest joc. Tothom té dret a protestar, però l’insult i el menyspreu són totalment inacceptables i es desqualifiquen per si mateixos".

També denuncia la manipulació dels mitjans dels vídeos i talls de veu del ple que donen a entendre situacions que no van anar com es relaten. Comminem a tothom a mirar els vídeos sencers i a fer les seves pròpies anàlisis.

Remarca l’excepcionalitat de la protesta, que va superar totes les previsions i el funcionament del ple, deguda al gran descontentament de la població amb el pacte que s’havia anunciat hores abans, pels actors que el signaven i pel seu contingut. Recorda també que no van ser els únics que van convocar la gent al ple, que hi havia altres
convocatòries d’altres partits i entitats.

La formació es reafirma en la demanda de més democràcia directa. "El succeït posa en evidència les limitacions del funcionament partidista i la necessitat de consultar més a la gent, no només amb el vot cada quatre anys", puntualitza la CUP.

Tot i la problemàtica que es va generar inicialment al ple d'investudura, després d'un ajornament. Es va arribar a un pacte de govern entre JxCat, ERC i els Independents, amb un repartiment de l’alcaldia. Els dos primers anys serà alcaldessa Susagna Riera (JxCat) i els dos últims el fins ara alcalde, Joan Martí (ERC).