ERC i EH Bildu afirmen que estan més a prop d'acordar un posicionament conjunt de cara a la sessió d'investidura

ERC i EH Bildu consideren que es troben més a prop perquè les dues formacions mantinguin una posició conjunta en la sessió d'investidura, ja que comparteixen el mateix diagnòstic

28/06/2019 Política
En el marc de l'acord de coordinació estratègic que mantenen ERC i EH Bildu al Congrés i al Senat, les direccions de les dues formacions basca i catalana han mantingut una trobada a Barcelona, per començar a acordar una posició de cara a la sessió d'investidura del president del Govern espanyol.

Després de la reunió de treball, ERC i EH Bildu consideren que es troben més a prop perquè les dues formacions mantinguin una posició conjunta en la sessió d'investidura, ja que comparteixen el mateix diagnòstic. En aquest sentit, i davant la situació complexa que s'està donant, ERC i EH Bildu creuen que és el moment de posar en valor l'independentisme progressista a Madrid.

La delegacions d'ERC i EH Bildu recorden que el posicionament de les seves formacions depèn de Pedro Sánchez i del que vulgui fer, de si vol apostar pel diàleg i la negociació o prefereixi mantenir-se allunyat d'actituds i posicions democràtiques.

La trobada ha tingut lloc a la seu d'ERC, que ha acudit a la trobada amb una delegació formada per Pere Aragonès, Gabriel Rufián, Marta Vilalta, Sergi Sabrià i Carolina Telechea. La delegació d'EH Bildu l'han compost Arnaldo Otegi, Maddalen Iriarte, Mertxe Aizpurua i Gorka Elejabarrieta.