Poble Actiu Sarrià de Ter irromp a les municipals i és la segona força més votada

Aquesta campanya ha estat més renyida que les darreres, amb la incorporació d’un nou partit adscrit a la CUP: Poble Actiu Sarrià de Ter, el PAS, que s’ha presentat per primera vegada a les eleccions municipals.

27/05/2019 Política
Neix el nou espai polític Poble Actiu Sarrià de Ter amb voluntat de concórrer a les properes eleccions municipals Neix el nou espai polític Poble Actiu Sarrià de Ter amb voluntat de concórrer a les properes eleccions municipals

La candidatura està formada per persones del municipi, actives en diverses associacions i moviments socials, que volen portar al consistori els valors pels quals han treballat des de diversos sectors. Denuncien la poca transparència i participació d’ERC en les darreres legislatures i aposten per fer de Sarrià de Ter un municipi republicà i sostenible, educador i feminista, que doni veu als veïns i veïnes, recuperi la identitat de poble i la cohesió social i vetlli pel seu patrimoni cultural, natural i arquitectònic.

Al poble se’ls coneix com ‘els joves’ per l’energia que han mantingut durant tota la campanya i precampanya, amb accions obertes, fresques i dinàmiques.

La història del municipi passa per 3 formacions: ERC, PSC i JxS (CiU i PdCat) que s’han anat debatent la representació del ple amb diverses correlacions de forces. En les dues últimes legislatures, amb Roger Torrent al capdavant, ERC havia obtingut la majoria absoluta amb 9 dels 11 regidors. Semblava tenir blindada la seva representació, però el PAS arriba amb força per capgirar-ho tot: “volem canviar la forma de fer política”, afirma Edgar Castellanos, representant del PAS.

Després de 2 legislatures amb una majoria absoluta de 9 regidors en un consistori amb 11 representants, es presenten uns anys de pactes i propostes compartides: enguany, el municipi augmenta el ple amb 13 regidors, dels quals el PAS n’ha obtingut 3, amb un total de 526 vots. És un èxit sense precedents al municipi, que una formació política nova aconsegueixi un resultat com aquest. Recordem la primera legislatura d’ERC, el 1999, on Roger Torrent va aconseguir 1 regidor, amb 252 vots.