en defensa del territori
La Plataforma Sóller Vall Verda presenta el document "Propostes per una vall verda"
05/05/2019 Territori

Les propostes – 17 en total - sobre assumptes tan variats com els residus, el transport, l'agricultura, l’energia i la qualitat de l'aire han sorgit d'una sèrie de consultes populars, taules rodones, debats i una intensa activitat en les xarxes socials.

"El document que presentem des de la Plataforma Sóller Vall Verda és el resultat de més de quatre mesos de treball col·laboratiu i compromès amb el medi ambient," assenyalen.

En el desenvolupament de les propostes i en l'intercanvi d'idees s'han implicat diversos grups d'interès, col·lectius de la vall, ciutadans preocupats pel seu entorn i les entitats més rellevants... protagonistes d'actuacions i esforços per a garantir un món més sostenible: des de la Cooperativa de Sóller a la Fundació Deixalles i Sóller Recicla, i des de les institucions a associacions de veïns.

Durant les dues setmanes vinents, es difondrà el document a través de les xarxes socials i també es lliurarà als partits polítics. També es recollirà les valoracions i les reacciones de cadascú.

Encara que a simple vista, semblen temes mediambientals, seria un error aïllar la qualitat del nostre entorn d'altres sectors, diuen.

"Entenem que invertir en medi ambient no és restar recursos a altres competències municipals, sinó tot el contrari. Aquells recursos que es dediquin al medi ambient revertiran, tard o d'hora, en la nostra salut, en el nostre turisme, pagesia, cultura, i en els nostres joves i el seu futur."