Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura popular
La Diada per la Llengua, la Cultura i els Drets Civils aplega milers de persones a Palma

Josep de Luis, president de l'OCB, que va reclamar «polítiques valentes» en la defensa de la llengua pròpia.

06/05/2019 Drets i Llibertats

Unes 8.000 persones van participar dissabte passat a Palma a la Diada per la Llengua, la Cultura i els Drets Civils organitzada per l'Obra Cultural Balear (OCB) amb el suport de diverses entitats. 

La Diada es va desenvolupar en dos punts diferents de Palma. A la plaça Major els més petits van gaudir de valent amb les cançons més populars del grup Cucorba i paral·lelament a la plaça Espanya, on centenars de ciutadans s'havien concentrat per recórrer els principals carrers de Ciutat en un passa carrers molt festiu animat pels xeremiers de Mallorca i la batucada els Deixonats.

Una vegada arribats a plaça Major, la gent va poder gaudir de valent amb els sons del grup de música tradicional Al-Mayuqa. Una ballada molt animada i sentida. A més, cal destacar que durant tota la Diada es van poder veure molts de llaços grocs, en defensa dels presos polítics, i senyeres reivindicant la identitat pròpia de Mallorca.

Tot seguit, es va dur a terme l'acte central amb la lectura del manifest i l'acció col·lectiva 'Som aquí per la Llengua, la Cultura i els Drets Civils'. Dotze activistes cívics han estat els encarregats de llegir la missiva que ha reclamat la implicació dels polítics en la defensa de la llengua com a vehicle de cohesió.

A continuació va ser el torn del discurs de Josep de Luis, president de l'OCB, que  va reclamar «polítiques valentes» en la defensa de la llengua pròpia. Després del discurs s'ha cantat La Balanguera, himne de Mallorca. La cloenda de la Diada va ser protagonitzada pels Castellers de Mallorca i una sentida cloenda amb batucada.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid