Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat d'Expressió
L’OCB, preocupada per l’augment constant de la censura
22/05/2019 Política

El darrer episodi de censura a l’artista Jelen Westfield, de qui s’ha prohibit l'exhibició d’una obra al festival INCART 2019, alarma profundament l’OCB.

La cultura requereix llibertat, que és un dret fonamental reconegut per l’art. 20.1.b) de la Constitució.  La llibertat artística protegeix als creadors, ja que que abasta la llibertat d’imaginar, crear i distribuir expressions culturals sense censura governamental ni interferència política. Però també és garantia per als destinataris, en tant que inclou el dret dels ciutadans d'accedir a les obres.

Les profundes conviccions democràtiques característiques de l’OCB la fan cridar l’atenció davant d'una nova interpretació restrictiva de les llibertats.  L'entitat no imagina quina hagi pogut ser la motivació de qui, ordenant la censura, ha posat el seu criteri per davant dels Drets Fonamentals.

Des de l’OCB expliciten el suport a l’artista Jelen Westlield i l'animen a posar a l’abast del públic tota la informació i detalls d’aquest lamentable episodi.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid