Català
L'OCB demana als governants que posin en marxa ja l'Oficina de Drets Lingüístics

L'entitat també fa una crida a la ciutadania perquè es mantengui ferma en l'exercici i la defensa dels drets de les persones que trien usar la llengua catalana.

15/05/2019 Llengua
Obra Cultural Balear Obra Cultural Balear

L'Obra Cultural Balear ha reclamat als actuals governants i als que sortiran elegits en les properes eleccions del 26 de maig, que activin de manera immediata i sense més dilacions l'Oficina de Drets Lingüístics, que fa temps que està preparada i que no s'ha posat en marxa perquè s'ha frenat des del Consell de Govern.

Cal recordar que es tracta d’una realització prevista en els pressupostos generals de la CAIB per a 2018 i dotada pressupostàriament i que la fase de tràmit d'audiència i d’exposició pública del projecte de decret de creació de l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics va finalitzar el passat 12 de novembre (resolució publicada en el BOIB de 20 d’octubre). Inexplicablement, des d’aleshores no se n’ha tornat a tenir cap notícia.

Cal tenir present que gairebé diàriament se succeeixen vulneracions dels drets dels ciutadans que opten per usar la llengua catalana. Alguns d'aquests casos són greus.

 

Crida a la ciutadania

D'altra banda, l'OCB fa una crida a la ciutadania perquè es mantengui ferma en l'exercici i la defensa dels drets de les persones que trien usar la llengua catalana.

En aquest sentit, reitera els consells fets públics ja fa mesos:

- No tens perquè canviar de llengua. Qui actua malament no ets tu.

- No perdis la calma, no caiguis en provocacions ni et barallis.

- Pren nota de tots els detalls de la persona o persones que et discriminen.

- Demana el full de reclamacions si es tracta d'un establiment. Fes la denúncia pertinent i queda-te'n una còpia.

- Tot d'una que puguis, envia un correu amb la narració dels fets a ocb@ocb.cat.

L'OCB també recomana que, sempre que sigui possible, es documenti la discriminació patida a través de fotografies, àudios o vídeos.